Lüks yaşamıyla dikkat çeken fenomeni FBI'ın 'yasa dışı şekilde kaçırdığı' iddia edildi

Lüks yaşamıyla dikkat çeken fenomeni FBI'ın 'yasa dışı şekilde kaçırdığı' iddia edildi

Dolandırıcılık iddiasıyla Dubai'de yakalanan Nijeryalı sosyal medya fenomeni Ramon Olorunwa Abbas'ın avukatı, ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), müvekkilini yasa dışı bir şekilde ABD'ye kaçırdığını iddia etti.

Abbas'ın avukatı, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında suçluların iade anlaşması olmamasına rağmen, FBI'ın müvekkilini kaçırdığını öne sürdü. Abbas, ABD tarafından milyonlarca dolar kara para aklama ve dolandırıcılıkla suçlanıyor. 37 yaşındaki Abbas, lüks yaşam tarzını öne çıkartan paylaşımlar yaptığı sosyal medya platformu Instagram'daki 2,5 milyon takipçisi tarafından Ray Hushpuppi ismiyle biliniyor. Abbas ve beraberindeki siber hırsızlık şüphelisi Olalekan Jacob Ponle, geçen ay Dubai'de tutuklanmıştı.

 

"FBI VE HÜKÜMET YASA DIŞI ŞEKİLDE HAREKET ETTİ" 

 

ABD Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, Abbas'ın Dubai'den sınır dışı edildiği belirtilerek, ABD'ye iade edildiği iddiası yalanlandı. Buna rağmen, Abbas'ın ABD'de gözaltına alınma sürecinin nasıl gerçekleştiğine dair bilgi verilmedi. Abbas'ın avukatı Gal Pissetzky, müvekkilinin suçlu olmadığını ve kazancını yasal bir şekilde gerçekleştirdiğini öne sürdü. Pissetzky, "Herhangi bir yasal süreç olmamasına rağmen Abbas'ı Dubai'den kaçırdıklarında, FBI ve hükümet yasa dışı hareket etti." dedi.

 

FBI DİREKTÖRÜNDEN TEŞEKKÜR 

 

Ortada suçluların iadesi, yasal bir süreç ve mahkeme kararı olmadığını söyleyen Pissetzky, Abbas'ın ABD vatandaşı olmadığına işaret ederek, "ABD'nin onu almak için kesinlikle yetkisi yoktu." ifadesini kullandı. Abbas'ın avukatı Pissetzky, "Eğer Dubai onu sınır dışı etmek istediyse, Nijerya'ya sınır dışı etmeliydi." diye konuştu.

Dubai polisinin yaptığı açıklamada ise FBI Direktörünün suçlanan iki kişinin iadesi için kendilerine teşekkür ettiği belirtildi.

 

İKİ MİLYONDAN FAZLA E-POSTA ADRESİ BULUNDU

 

Konu ile ilgili Dubai polisi Brigadier Jamal al-Jalaf, fenomenin özellikle deniz aşırı kullanıcıları hedef aldığını ifade etmiş, yetkililer operasyon sırasında ele geçirilen birkaç telefon ve bilgisayarda iki milyon kurbanın e-posta adreslerinin bulduğuna inanıyor. Baskın sırasında lüks arabaların yanı sıra nakit dolu valizler de ele geçirilmişti. Konuyla ilgili konuşan bir FBI yetkilisi, "Abbas, kurbanların kredi kartı bilgilerini çalıyor. Daha sonra parayı aktarmak için tanınmış şirketler ve bankalar adına sahte web siteleri oluşturuyor. Böylelikle birçok ülkedeki kişileri dolandırıyor" demiş, Abbas'ın Avrupa, Amerika ve Nijerya olmak üzere 350 milyon sterlinlik bir dolandırıcılık ağı kurduğu iddia edilmişti. 

 

LÜKS YAŞAMIYLA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

 

FBI, 38 yaşındaki Raymond Abbas'ın dairesine baskın düzenlemiş, baskında Nijeryalı fenomenin dairesinde 30 milyon sterlinden (255 milyon TL) fazla para ele geçirildi. Yetkililer, Nijeryalı fenomenin lüks hayat fotoğraflarını kullarak ve sahte hesaplarla Instagram kullanıcılarını dolandırıldığını bildirdi.

Ramon Olorunwa Abbas Raymond Abbas dolandırıcılık FBI