Lübnan, Tunus, Polonya ve İsrail'de koronavirüse bağlı vaka sayısı arttı

koronavirüs
Lübnan, Tunus, Polonya ve İsrail'de koronavirüse bağlı vaka sayısı arttı

Lübnan'da yeni tip koronavirüs vaka sayısı 120'ye yükseldi. İsrail'de koronavirüs vakaları hızla artarak 298'e çıktı. Tunus'ta vaka sayısı 24'e çıktı. Polonya'da 52 yeni koronavirüs vakası tespit edildi, 1 kişi daha hayatını kaybetti.

Dünya binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüse bağlı vaka sayısı alınan tüm önlemlere rağmen artmaya devam ediyor.

LÜBNAN

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Lübnan'daki Kovid-19 vaka sayısının 21 kişi daha artarak 120'ye çıktığını belirtti. Ülkede tespit edilen her vakanın kaynağını bulmaya çalıştıklarını aktaran Hasan, kaynağını bilmedikleri 3 vakanın olduğuna dikkati çekti. 

Lübnan vatandaşlarına seslenen Hasan, Kovid-19 salgınıyla mücadele için Sağlık Bakanlığı ve hükumet olarak aldıkları kararlara uyulması gerektiğini hatırlattı.

Sağlık Bakanlığı, daha önce ülkede Kovid-19 vakasının 99 olduğunu ve 3 kişinin söz konusu virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Lübnan Başbakanı Hassan Diyab, önceki gün başkent Beyrut'taki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Bizler sağlık konusunda olağanüstü hal yaşıyoruz. Bu nedenle hükumet, 29 Mart'a kadar ülkede olağanüstü hal ilan ediyor." ifadelerini kullanmıştı. 

İSRAİL

İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 48 kişide daha Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.  Ülkede teyit edilen vaka sayısında büyük bir sıçrama olduğu ifade edilen açıklamasında, toplam vaka sayısının 298'e yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca şu ana kadar 8 bin 571 kişiye Kovid-19 testi yapıldığı bilgisine yer verildi. İsrail'de Kovid-19'a yakalananlar arasında 19 sağlık görevlisi ile 5 asker de bulunuyor. 

Tel Aviv yönetimi, daha önce ülkeye gelen İsrailliler ile yabancıların Kovid-19 nedeniyle 14 gün boyunca karantinada kalmalarını kararlaştırmıştı. Kovid-19 önlemleri kapsamında kreşler hariç tüm okullarda eğitime ara verilirken, kapalı ve açık alanlarda 100 kişiyi aşan toplantı ve etkinlikler de yasaklanmıştı. 

Ayrıca market, eczane, benzin istasyonları ve bankalar dışında birçok ticari işletmenin de dünden itibaren kapatılmasına karar verilmişti.

TUNUS

Tunus Başbakanı İlyas el-Fahfah, devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında, ülkede Kovid-19'un rastlandığı vaka sayısının 24'e yükseldiğini söyledi.

Fahfah, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla ticari ve tahliye amaçlı olanlar dışında kara ve deniz sınırlarının kapatılması, semt pazarları ve kutlama alanları gibi yerlerde toplanılmasının yasaklanması ve tüm gösteri, etkinlik ve spor turnuvalarının ertelenmesine karar verildiğini ifade etti.

Tunus'ta son olarak 20 kişide Kovid-19 tespit edildiği açıklanmıştı.

POLONYA

Polonya makamları, yapılan testler sonucunda ülkede 52 yeni vakanın daha tespit edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, 1 kişinin daha hayatını kaybettiği aktarıldı.  Böylelikle Polonya'da toplam vaka sayısı 177'ye ve ölü sayısı da 4'e yükseldi. 

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, geçen hafta salgının yayılmasını önlemek amacıyla 15 Mart Pazartesi itibarıyla tüm sınırlarını kapatma kararı almıştı.

Lübnan Tunus polonya İsrail koronavirüs