Lübnan Başbakanı Hariri modele servet akıtmış!

Lübnan Başbakanı Hariri modele servet akıtmış!

New York Times (NYT) gazetesi, ülkesindeki ekonomik krizden dolayı acil durum ilan edeceğini söyleyen Lübnan Başbakanı Hariri'nin Seyşeller'de tanıştığı Güney Afrikalı bir modelin hesabına 16 milyon dolar para havale ettiğini yazdı.

2005'te babası Refik Hariri'nin öldürülmesi üzerine yüz milyonlarca dolarlık bir mirasın sahibi olan, 43 yaşında ve 3 çocuk babası Hariri'nin Seyşeller'de 2013 yılının Mart ayında o dönem 20 yaşında olan Candice van Der Merwe ile tanıştığı, Merwe'ye Hariri'nin neden kendisine para verildiği sorulduğunda ise, aralarında romantik bir ilişki başladığını, ayrıca sempatik bir kişiliğinin olduğunu söylediği aktarıldı. 'Parayı dert etmeyen' milyarderlerin kaldığı Seyşeller'de The Plantation Club için işe alınan Merwe burada birçok kişiyle tanıştı. Modelin aktardığına göre, bu özel otelde pasaportları alındı, telefonla fotoğraf çekilmemesi ve özel hikayelerin anlatılmaması tembihlendi. 

Seyşeller'e ilk iki gidişinde ekonomi sınıfında uçan Merwe, business ya da first class uçuşlar gerçekleştirmiş. 2013 yılının Mayıs ayında Merwe'nin Hariri'ye banka hesap bilgileriyle birlikte ev satın alabilmek için gerekli parayı da söyleyerek "Seni seviyorum Saadım" yazılı mail attığı belirtildi. Kısa süre sonra da hesabına yaklaşık 16 milyon dolar aktarıldı. 

Yıllık gelirinin 5 bin 400 dolar olduğunu bildiren Merwe'nin banka hesabındaki bu olağandışı durum, vergi müfettişlerinin dikkatini çekince ortaya çıktı. 

Saad Hariri'nin geçen ay ülkesinde 'ekonomik acil durum' ilan edeceğini söylediği, kendine ait televizyonu kapatıp çok sayıda çalışanı işten çıkardığı süreçte böyle bir olayın gündeme gelmesi dikkat çekti.   

2013 yılının mart ayında Seyşeller'e yaptığı bir ziyarette arkadaşlarına favori aracının Audi R8 olduğunu söyleyen genç kadın, ülkesine döndüğünde aracıyla kaza yapmış, cep telefonu da kırılmış. Bir galeri sahibi arayarak Merwe'nin değeri 250 bin dolar olan Audi R8 ile Land Rover araçlarının hazır olduğunu söylemiş, ayrıca yurtdışına açık iki de cep telefonu gelmiş. Bunların 'aynı Ortadoğulu centilmenin hediyesi' olduğu belirtilmiş. 

Model, vergi ödemesini isteyen yetkililerle 2016 yılında uzlaşmaya varmış, ancak geçen yıl temyize gidince konu yine gündeme gelmiş. Ocak ayında da model, Hariri ile ilişkisini deşifre ederek kendisinin maddi zarara uğramasına yol açtıkları gerekçesiyle 65 milyon dolarlık karşı dava açmış. 2018 yılında mahkeme kayıtlarında yer alan bilgilerde, Merwe'nin Güney Afrika Gelir Servisi'ni Hariri ile ilişkisini bitirmekle suçladığı yer aldı. 

Hariri ise, "Bana karşı ne kadar çok kampanya yürütürlerse yürütsünler, ne derlerse desinler, ne yazarlarsa yazsınlar, ne yaparlarsa yapsınlar, çalışmaya devam edeceğim ve durmayacağım." dedi.  


Hariri Lübnan Seyşeller Haber Global