Lihtenştayn Prensi Constantin 51 yaşında aniden öldü

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Lihtenştayn Prensi Constantin 51 yaşında aniden öldü

Lihtenştayn Prensi ve tahtın en küçük varisi olan Constantin 51 yaşında beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetti.

Lihtenştayn Prensliği'nden yapılan açıklamaya göre "Prens hanesi, Lihtenştayn Prensi Constantin'in 5 Aralık 2023'te beklenmedik bir şekilde vefat ettiğini duyurmaktan üzüntü duyuyor" ifadesi kullanıldı.

Taht için yedinci sırada bulunan Constantin'in ölüm nedeni açıklanmadı.

Kontes Marie Gabriele Franziska ile evli olan Constantin'in üç çocuğu bulunuyordu: Prens Moritz, Prenses Georgina ve Prens Benedikt.

Vefat eden Prens Constantin, kraliyet ailesine ait özel bankacılık ve varlık yönetim grubu olan Lihtenştayn Grubu'nun denetim kurulu başkanlığını yapmıştı.

Ülkede yayınlanan yerel gazete Vaterland'a göre eyalet parlamentosunda Prens Constantin için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca ülkedeki kiliselerde prensi onurlandırmak için çanlar çalındı.

Tam adı Constantin Ferdinand Maria olan prens 15 Mart 1972 tarihinde doğmuştu. Prens Hans-Adam II ve Wchinitz ve Tettau Kontesi Marie Kinsky'nin üçüncü oğluydu. Hukuk alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Prens, Raiffeisen ve Brown Brothers Harriman gibi bankalarda çalıştı.

Erken yaşta hayatını kaybeden Prens Constantin son olarak savaş nedeniyle Ukrayna'dan ayrılmak zorunda kalan göçmenler için para toplamıştı.

Lihtenştayn Prensi Constantin 51 yaşında aniden öldü - Resim : 1

LİHTENŞTAYN HAKKINDA

Lihtenştayn, Orta Avrupa'da, İsviçre ve Avusturya arasında yer alan bir mikro devlettir. Toprakları Vaduz vadisi boyunca uzanmaktadır.

Lihtenştayn, Orta Çağ'dan kalma küçük bir Alman prensliği olan Vaduz ve Schellenberg'in birleşmesiyle 1719'da kuruldu. Ülke, 1806'da Alman İmparatorluğu'nun çöküşünden sonra tam bağımsızlığını ilan etti.

Lihtenştayn Prensi Constantin 51 yaşında aniden öldü - Resim : 2

Lihtenştayn'da resmi dil Almanca'dır. Vaduz, ülkenin başkenti ve en büyük şehridir.

Lihtenştayn, mutlak bir monarşi olan bir prensliktir. Lihtenştayn prensi, ülkenin egemen hükümdarıdır. 2022 itibarıyla Prens Hans-Adam II görevi sürdürmektedir. Ancak ülke demokratik bir sistemde yönetilir ve halk, temsilciler meclisi tarafından seçilen bir hükümet tarafından idare edilir.

Lihtenştayn, küçük olmasına rağmen güçlü bir ekonomiye sahiptir. Ülke, düşük vergi oranları ve ekonomik istikrarıyla tanınır. Finans, sanayi ve turizm, Lihtenştayn ekonomisinin temelini oluşturan sektörlerdir.

Lihtenştayn Prensi Constantin 51 yaşında aniden öldü - Resim : 3

Lihtenştayn, İsviçre ile gümrük birliği anlaşması yapmıştır ve İsviçre frangı (CHF) resmi para birimidir.

Lihtenştayn, tarihi kaleleri, güzel manzaraları ve kültürel etkinlikleriyle ziyaretçiler için ilginç bir yerdir. Vaduz Şatosu, ülkenin en önemli simgelerinden biridir.

 

Kaynak: Haber Global TV