Lieberman'dan Netanyahu'ya şok sözler!

Lieberman'dan Netanyahu'ya şok sözler!

İsrail Evimiz Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Başbakan Binyamin Netanyahu ve partisi Likud'u eleştirerek, Netanyahu'nun arkadaşlık ya da sadakat kavramlarını anlama kapasitesinin olmadığını söyledi

İsrail'in Maariv gazetesine konuşan Lieberman, Netanyahu'nun kendisini ve ailesini özel ajanlarla takip ettirdiğini söyleyerek şaşırttı.

"Problem şu ki, Bibi ile farklı yaklaşım ve anlayışlarımız var ve eğer onun ilgilendiği şeylere karşı yaklaşımınız olursa, anında sizi kişisel bir düşmana dönüştürüyor. Bir anda gerçekleri reddederken başbakanı sevmeyebilir, solcu olabilir ya da onu devirmek isteyebilirsiniz." dedi.  

İSRAİL'DE KOALİSYON ÇIKMAZI

İsrail'de 17 Eylül'de yapılan seçimleri önde tamamlayan Mavi-Beyaz İttifakı 33 milletvekili çıkararak seçimleri önde tamamlamıştı.

Mavi-Beyaz İttifakı'nı 32 milletvekiliyle Netanyahu'nun partisi Likud takip etmiş, İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden partilerin oluşturduğu Ortak Arap Listesi Bloku ise 13 milletvekiliyle Meclisin en büyük üçüncü grubu olmayı başarmıştı. 

Ultra-Ortodoks Yahudileri temsil eden Şas Partisi 9, eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın partisi İsrail Evimiz ise 8 milletvekiliyle mecliste yerini almıştı. 

Eski Adalet Bakanı Ayelet Şaked'in liderliğindeki Yamina (Sağ) İttifakı ve Birleşik Tevrat Partisi 7'şer milletvekili çıkarmıştı. 

Sol blokta yer alan İşçi Partisi 6 sandalyeye sahip olurken, eski Başbakan Ehud Barak'ın destek verdiği Demokratik Birlik İttifakı 5 milletvekiliyle meclisin en küçük grubu olmuştu. 

Binyamin Netanyahu Likud haberler İsrail Haber Global