Libyalıların vazgeçilmezi köpüklü çayı biliyor muydunuz? İşte püf noktası

Libya

Libya’nın başkenti Trablus’un Şehitler Meydanı’nda, Alah Al-Shahi günü yapıldı. Libya kültüründe çay, insanların bir araya gelmelerini sağlayan önemli bir faaliyet olarak yerini alıyor.

Daha çok yeşil çayın tercih edildiği Libya toplumunda, çayın hazırlanışı ve sunumunun da kendine has incelikleri bulunuyor.

KÖPÜRTÜLÜYOR

Yere konulan süngerli bir tepsi üzerine, çaydanlık, sürahi, küçük cam bardaklar, süzgeç, taze nane konulduktan sonra hazırlanan şekerli çay sürahi ve çaydanlık arasında aktarılarak köpürtülüyor.

Oluşan köpük bardaklar arasında paylaştırılmasının ardından yeniden kaynatılan çay yüksek mesafeden bardaklara dökülerek servis ediliyor.

Çaya taze nane yaprağı ve badem konulması da yaygın olduğu çay birlikteliklerinde, misafirlere ayrıca çeşitli kurabileler ve hamur işleri de sunulur.

Kaynak: AA

Libya Trablus