Libya'da sel faciası: Can kaybı 1500'ü aştı

Libya Dünya haberleri
Libya'da sel faciası: Can kaybı 1500'ü aştı

Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası nedeniyle Libya'nın doğusunda meydana gelen sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 1500'ü aştı. İçişleri Bakanı, 7 bin kişinin hala kayıp olduğunu açıkladı.

Libya'daki sel felaketinde her geçen dakika bilanço ağırlaşıyor.

Libya'nın doğusundaki “hükümetin İçişleri Bakanı” Ebu Zeribe, yağışlarda 1500'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin kişinin ise kayıp olduğunu duyurdu.

Dışişleri'nden Libya'ya taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Libya'yı dünden (10 Eylül) bu yana etkisi altına alan ve ülkenin özellikle doğu kıyılarını vuran Daniel kasırgası nedeniyle çok sayıda Libyalı kardeşimizin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyoruz. Dost ve kardeş Libya halkına ve Libya’ya başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu doğal afet karşısında da kardeş Libya’ya her türlü desteği sağlamaya hazırdır" denildi. 

Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti.

Libya'nın doğusundaki yetkililer, fırtına nedeniyle tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında derslere ara verilmesi, dükkanların kapatılması ve sokağa çıkma yasağını içeren bir dizi önlem almıştı.

 

Kaynak: AA

Libya sel