Libya ve Sudan, "bölgede ve Sudan'da barış ve istikrarın sağlanmasını" görüştü

TRABLUS / AA
Libya Sudan Dünya haberleri
Libya ve Sudan, "bölgede ve Sudan'da barış ve istikrarın sağlanmasını" görüştü

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, bölgede ve Sudan'da barış ve istikrarın sağlanması konusunu değerlendirdi.

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi, ülkesine resmi ziyarette bulunan Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan'ı başkent Trablus'taki Mitiga Havalimanı'nda resmi törenle karşıladı.

Başkanlık Konseyi Başkanlığı binasında gerçekleşen ikili görüşmede Menfi ve Burhan, iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesinin yanı sıra bölgede ve Sudan'da barış ve istikrarın sağlanması konusunu ele aldı.

Görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında Menfi, Sudan'daki iç savaş nedeniyle Libya'ya gelen yerinden edilen Sudanlılara kendi vatandaşları gibi davrandıklarını ve hükümetin bu konuda çeşitli kararlar aldığını ifade etti.

Menfi, Sudan'da istikrarı sağlamayı amaçlayan tüm girişimleri desteklediğini vurguladı.

Burhan da yerinden edilen binlerce Sudanlıyı topraklarına kabul ettiği ve kardeşçe davrandığı için Libya'ya teşekkür etti.

Libya'nın doğusundaki Derne'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziyelerini sunan Burhan, Libya halkının 17 Şubat Devrimi'nin yıldönümünü de kutladığını belirtti.

Burhan'ın Trablus ziyareti çerçevesinde Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Libya hükümetinden 24 Şubat'ta yapılan açıklamada, Libya Başbakanı Dibeybe ile Sudan'daki Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) Komutanı Muhammed Hamdan Dagalu'nun telefonda görüştüğü ve Dibeybe'nin Dagalu'yu ülkesine davet ettiği belirtilmişti.

Açıklamada, Dibeybe'nin Sudan'da barış ve ateşkesin sağlanması için başlattığı girişimin ele alındığına işaret edilmiş ve Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan'ın yakın zamanda Libya'yı ziyaret edeceği bilgisi paylaşılmıştı.