Eşcinselliği konu alan belgesele Kremlin'den açıklama: Yapacak daha önemli şeylerimiz var

Eşcinselliği konu alan belgesele Kremlin'den açıklama: Yapacak daha önemli şeylerimiz var

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nde LGBT'lilerin durumu hakkında çekilen 'Çeçenistan'a Hoşgeldiniz' isimli belgesele Kremlin'den yanıt geldi, "Yapacak daha önemli şeylerimiz var"

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov gazetecilerin soruları üzerine, "Kremlin'in her şeyi bırakıp HBO kanalında Rusya'daki eşcinseller hakkında çekilmiş bir televizyon şovunu izlemesi gerektiğini düşünüyorsanız bize söyleyin, çünkü bizim yapacak çok daha önemli şeylerimiz olduğuna inanıyoruz. Bu tür gösterilerin önemini abartmamak gerek" ifadelerini kullandı. 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görevde olduğu sürece ülkesinde eşcinsel evliliğin yasalaşmasını kabul etmeyeceğini söylemiş, "Bunu daha önce de söyledim, yine söylüyorum, ben devlet başkanı olduğum sürece bu gerçekleşmeyecek, bir ailede ebeveyn 1, ebeveyn 2 olmaz, anne ve baba olur" açıklamasında bulunmuştu.

Putin'in cinsel tercihlere tutumu hakkındaki bir soruya da yanıt veren Peskov, "Başkan her zaman bazı Batılı devletlerin yanlış yorumladığı bir yasadan bahsediyor ve devletin baskı eğilimleri olduğu yönündeki suçlamaları reddediyor. Ancak tarihsel geçmişin göz ardı edilemeyecek kendi özelliklerine sahip olduğu Rusya'daki geleneklere de dikkat çekiyor." dedi. 

 

Welcome to Chechnya (Çeçenistan'a Hoşgeldiniz), 30 Haziran'da yayınlanmış, belgesel Çeçenistan'da LGBTQ toplumuna yönelik sistemli işkence ve baskı politikasıyla onlarla mücadele eden bir avuç insanın öyküsünü anlatıyor.

 

ASILAN BAYRAĞA PUTİN AÇIKLAMASI

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Moskova Büyükelçiliğine LGBT'yi simgeleyen bez parçasının asılmasına ilişkin, "Onlar, orada kimin çalıştığına dair bir şey gösterdiler. Fakat bu, korkutucu bir şey değil. Bununla ilgili birçok kez açıklama yaptık. Bu konuda pozisyonumuz nettir. Rusya'da ırk, cinsiyet, milliyet ve dine göre hakların sınırlanmasıyla ilgili hiçbir şey olmadı ve olmayacak." yorumunda bulunmuştu.

 

Rusya'da 4 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek anayasa değişikliklerinin 72. maddesinde yer alan "erkek ve kadının birliğinden oluşan evlilik kurumunun korunması" ifadesi ile eşcinsel evliliklerin yolu kapatıldı. 

Rusya Peskov Haber Global