Letonya Başbakanı Krisjanis Karins'ten istifa kararı

Letonya Dünya haberleri
Letonya Başbakanı Krisjanis Karins'ten istifa kararı

Letonya Başbakanı Krisjanis Karins, bir basın toplantısı düzenleyerek, "Bu perşembe, kendi istifamı ve kabinemin istifasını cumhurbaşkanına sunacağım" açıklaması yaptı.

Letonya Başbakanı Krisjanis Karins, kendisinin ve hükümetinin bu hafta istifa edeceğini açıkladı. Karins, bugün düzenlediği basın toplantısında, "Bu perşembe, kendi istifamı ve kabinemin istifasını cumhurbaşkanına sunacağım" dedi. 

Yerel haber ajansı BNS'nin aktardığına göre, Krisjanis Karins, kabine değişikliği teklifinin koalisyon ortakları tarafından reddedilmesi sonrası hükümeti yeniden yapılandırmayı umduğunu söylemişti. Karins, merkez sağ Yeni Birlik partisinin başbakanlık koltuğuna kimin geleceğiyle ilgili teklifini çarşamba günü sunacağını açıkladı. 

Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics'in bu istifayı kabul edip hükümeti kurma görevini yeni bir başbakan adayına vermesi durumunda kurulacak yeni koalisyon hükümetinin resmen göreve başlamadan önce parlamentodan güven oyu alması gerekecek. Letonya'da bir sonraki parlamento seçimleri 2026 yılında yapılacak. 

Kaynak: Reuters

Letonya