Lego'dan kritik karar: Polis ve Beyaz Saray'ı kaldırın!

Lego'dan kritik karar: Polis ve Beyaz Saray'ı kaldırın!

Dünyanın en büyük oyuncak firmalarından Lego, tedarikçilerine gönderdiği mesajda ABD'deki protestolar sebebiyle polis figürleri ve Beyaz Saray oyuncak setlerinin internet üzerinden promosyonlarının ve reklamlarının kaldırılmasını istedi.

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd'un ardından ülke genelinde protesto gösterileri devam ederken, Lego polisin orantısız güç kullanmasını protesto etmek amacıyla içinde polis figürü olan veya polis setleri olarak bilinen oyuncakların internet siteleri tarafından kaldırılmasını, reklamının yapılmamasını veya bu ürünlerle ilgili sosyal medya paylaşımı yapılmamasını istedi. Tanıtımının yapılmamasının istendiği setler arasında Beyaz Saray'ın da olması dikkat çekti.

Lego'nun dijital pazarlama partneri Rakuten Linkshare aracılığı ile tedarikçilere gönderdiği e-posta'da aralarında Lego Şehri Polis İstasyonu, itfaiye ekibi, devriye arabası, otoban polisi gibi 30 setin bulunduğu ürünlerin satıştan kaldırılması istendi. Satıştan kaldırılması talep edilen ürünler arasında Beyaz Saray seti de bulunuyor.

Lego'dan kritik karar: Polis ve Beyaz Saray'ı kaldırın! - Resim : 1

Lego'dan konu hakkında yapılan açıklamada, "Satış partnerlerimizden söz konusu LEGO ürünleri hakkında promosyon paylaşımı yapmaktan kaçınmalarını #BlackOutTuesday (salı karartması) ve ABD'deki trajik olaylar sebebiyle talep ettik" ifadesi kullanıldı.

Beyaz Saray Lego haberler