LeBron James ve Schwarzenegger de bölgeyi terk etti!

ABD'nin California eyaleti Sonoma bölgesinin güneyine doğru yayılan yangın nedeniyle "acil durum" ilan edilirken, 180 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Los Angeles'in en zenginleri ve ünlü isimleri de tehlikeli bölgeleri terk etmeye başladı.

California'nın kuzeyinde Sonoma bölgesinde hafta sonu başlayan orman yangınının yayılması nedeniyle eyalette acil durum ilan edildi.

Los Angeles Times gazetesinde yer alan habere göre, California Valisi Gavin Newsom, eyaletin kuzeyinde başlayan "Kincade Yangını"nın yayılması nedeniyle eyalette acil durum ilan edildiğini duyurdu. 

220 kilometrekarelik alana yayılan yangın nedeniyle 180 bin kişi evlerinden tahliye edilirken, 2 milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı. Yangının 94 binayı yok ettiği, 17 binada hasara sebep olduğu kaydedildi. Aralarında NBA basketbol yıldızı LeBron James'in de bulunduğu binlerce kişinin tahliye edildiği, bölgede yaklaşık 2 bin 600 kişinin elektriksiz kaldığı aktarıldı.

İtfaiye ekipleri, yangının ABD'nin batı kıyılarını kat eden 101 No'lu Karayolu'nun batısına sıçramasından endişe ediyor. 

Eyaletin kuzeyinde Sonoma Bölgesi'nden Bogeda Körfezi'ne kadar Rus Nehri Vadisi boyunca etkili olan yangın nedeniyle Windsor, Healdsburg, Sebastopol, Dry Creek ve Santa Rosa şehirlerinin olduğu yerleşimler için tahliye emri verilmişti.

Sonoma bölgesi Eğitim Bürosundan yapılan açıklamada da bölgedeki bütün devlet okullarının pazartesi gününe kadar kapalı tutulacağı kaydedildi.

LeBron James ve Schwarzenegger de bölgeyi terk etti! - Resim : 1

LEBRON JAMES: ŞU ANA KADAR ŞANSSIZIZ!

ABD Ulusal Basketbol Ligi NBA'in en ünlü yıldızlarından LeBron James ve ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger de evlerini terk eden isimler arasında yer aldı. LeBron James paylaştığı Twitter mesajında, "Dostum bu LA yangınları şaka değil. Acilen evi terk etmek zorunda kaldık. Ailemle birlikte arabadayız, kalacak bir oda arıyoruz. Şu ana kadar şanssızız!" dedi.

Schwarzenegger, "Eğer tahliye emri verilen bölgelerdeyseniz aylaklık etmeyin" dedi ve filmlerinde sık sık kullandığı 'Çık dışarı' ('Get out') repliğini Twitter mesajına ekledi.

California Kaliforniya yangın LeBron James Arnold Schwarzenegger haberler