Kuzey Kore'nin 3 yıl aradan sonraki ilk ticari uçak seferi iptal edildi!

Kuzey Kore
Kuzey Kore'nin 3 yıl aradan sonraki ilk ticari uçak seferi iptal edildi!
Fotoğraf: Reuters

Dünya genelindeki tüm hava bağlantıları birkaç yıldır yeniden başlamışken, Kuzey Kore havayolları, Covid-19 salgınının başlamasından bu yana dün yapacağı ilk yurt dışı seferini son anda iptal etti.

Air Koryo, üç yıldan fazla süren bekleyişten sonra, iki saatlik bir gecikmenin ardından Çin’in başkenti Pekin’e yapacağı uçuşunu son dakikada iptal etti. 

Havayolu şirketi iptal için herhangi bir açıklama yapmadı.

Pekin ise “Kuzey Kore havayolu şirketi Air Koryo'nun Pyongyang-Pekin ve Pekin-Pyongyang güzergâhları için uçuş planlarını onayladığını" duyurmuştu.

Kuzey Kore, 2020 yılında, komşu Çin'de Covid-19 pandemisine neden olan gizemli virüsün ilk vakalarının bildirilmesiyle birlikte sınırlarını kapatan ilk ülke olmuştu.

Pyongyang, o zamandan beri istisnalar dışında sınırlarını kapalı tutuyor.

Covid nedeniyle üç yıl süren izolasyonun ardından Kuzey Kore'nin sınırlarını yakında yeniden açılabileceğine ilişkin işaretler artıyor.

Rus ve Çinli yetkililer, geçen ay, Pyongyang'daki bir askeri geçit törenine katılarak yıllardır Kuzey Kore'yi ziyaret etmelerine izin verilen ilk yabancılar oldu. Kuzey Kore, geçen hafta ayrıca Kazakistan'daki bir tekvando yarışmasına sporcu gönderdi. Bu sporcular, ülke dışına çıkan ilk sporcular oldu.

Kuzey Kore üzerine uzmanlaşan haber sitesi NK News'e göre, Air Koryo birkaç gün sonra Vladivostok (Rusya) ile Pyongyang arasında iki sefer yapacak.

Kaynak: Ajans Bizim

Kuzey Kore uçak uçak seferi