Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ortaya çıktı, bileğindeki yara izi olay oldu!

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ortaya çıktı, bileğindeki yara izi olay oldu!

Yaklaşık üç hafta ortalarda görünmeyen ve öldüğü iddialarını da beraberinde getiren Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un bir üretim tesisinin açılışında görüntülenmesi birçok iddiayı da beraberinde getirdi, bileğindeki yara izi tartışma konusu oldu

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, öldüğüne ilişkin iddiaların ardından haftalar sonra ilk kez ortaya çıktı. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Kuzey Kore lideri Kim'in başkent Pyongyang'ın kuzeyinde bir gübre fabrikasının açılışına katıldığını duyurdu. KCNA'nın haberine göre Kim, açılış töreninde kurdele kesiminin ardından fabrikayı gezip yetkililerden bilgi aldı. Törene katılan askerler, parti üyeleri ve çalışanların maske taktığı görüldü. Törene ayrıca Kim'in kız kardeşi Kim Yo-Jong ve üst düzey yetkililer de katıldı.

AMELİYAT İZİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Ancak devlet televizyonunda yayınlanan görüntüyü inceleyen uzmanlar, Kim'in sağ eline radial arter anevrizması uygulandığını ifade etti. Babası ve dedesinin kalp krizinden öldüğünü hatırlatan NK News isimli medya kuruluşuna konuşan doktorlar, "Sağ bileğindeki yara izi kalple ilgili bir operasyon geçirdiğini gösteriyor olabilir. Bu yara izinin olduğu bölge damarlara stent takmak için oluşturulmuş olabilir" ifadesini kullandı.

GÜNEY KORE: AMELİYAT OLDUĞUNA İNANMIYORUZ

Kim'in ameliyat olduğuna dair iddialar üzerine Güney Kore'den bir açıklama geldi. Güney Koreli, ismini açıklamayan üst düzey bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi "Kim'in yürüyüşünden dolayı ameliyat olduğuna dair iddialar ortaya atıldı. Fakat elimizde Kim'in ameliyat olmadığına inanmamızı gerektirecek kanıtlar var. Fakat bu detayları sizlerle paylaşamayız" dedi.

ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Kim Jong Un en son 11 Nisan'da İşçi Partisi'nin toplantısında görülmüştü. Kim'in 15 Nisan'da Kuzey Kore'nin kurucusu Kim Il Sung'un doğum günü törenine katılmaması sağlık durumu hakkında spekülasyonlara neden olmuştu. Kim Jong Un'un geçirdiği kalp ameliyatının ardından durumunun ağır olduğu ve öldüğü iddia edilmişti. 

Bugüne kadar koronavirüs vakasının bildirilmediği Kuzey Kore'de salgına karşı sert tedbirler alındığı belirtilmişti.

İSTİHBARAT RAPORUNDA

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un 15 Nisan tarihinde babasının doğum günü seremonisine katılmamasıyla ortaya atılan çeşitli iddialara bir yenisi eklendi; İngiliz medyasının yayınladığı bir Güney Kore kaynaklı istihbarat raporuna göre, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un "aşırı alkol ya da fazla çalışma nedeniyle" sağlık sorunları yaşadığı iddia edildi. Raporda, "Tahminlere göre, Jong Un'un aşırı alkol veya aşırı çalışma nedeniyle sağlık açısından sorunlar yaşadığı açıkça görünüyor" ifadeleri kullanılırken Jong Un'un dinlenmek için Kuzey Kore'nin Wonsan şehrindeki villasına gitmiş olabileceği belirtildi.

TRUMP: DÖNDÜĞÜNE MEMNUNUM

Son zamanlarda Kuzey Kore liderinin sağlığının yerinde olmadığı yönündeki haberlere atıfta bulunan Trump, Twitter hesabından bir değerlendirmede bulundu. Trump, "Onun geri döndüğünü ve iyi olduğunu görmekten memnunum." ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore Kim Jong-Un haberler kalp ameliyatı stent son dakika haber