Kuzey Kore'den gövde gösterisi: Şafaktan önce kıtalararası füzelerle geçit töreni düzenlediler

Kuzey Kore'de iki yıllık sessizliğini şafaktan önce düzenlediği geçit resmiyle bozdu. Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'la Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un 2018'deki görüşmelerinden beri resmi geçit törenlerinde hiç kıtalararası füze kullanmıyordu...

Kuzey Kore, İşçi Partisi'nin 75. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği geçit töreniyle gövde gösterisi yaptı.

Devlet Başkanı Kim Jong-un da katıldığı askeri törenin birkaç önemli özelliği vardı: İlk kez şafak sökmeden böyle bir tören düzenleniyordu ve törende kıtalararası uzun menzilli balistik füzeler de sergilendi. 

Kuzey Kore'den gövde gösterisi: Şafaktan önce kıtalararası füzelerle geçit töreni düzenlediler - Resim : 1

Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump ve Kim Jong-un arasında 2018'de yalına zirveden bu yana resmi geçit törenlerinde hiç balistik füze kullanmıyordu.

Kuzey Kore lideri, törende yaptığı konuşmada koronavirüs salgını ve ABD'nin öncülüğündeki yaptırımlar nedeniyle büyük zorluklarla karşı karşıya olan halka gösterdiği sabır için teşekkür etti.

Kuzey Kore'den gövde gösterisi: Şafaktan önce kıtalararası füzelerle geçit töreni düzenlediler - Resim : 2

Kuzey Kore'nin tehdit edilmesi durumunda nükleer gücünü tamamıyla seferber edeceğini dile getiren Kim, buna rağmen Washington yönetimini eleştirmekten kaçındı, Güney Kore'ye de zeytin dalı uzattı. Kuzey Kore lideri, iki ülkenin salgın tehdidi sona erdiğinde ilişkileri onarabileceğini söyledi...

Kaynak: Haber Global TV

Kuzey Kore ABD Başkanı Donald Trump Kuzey Kore lideri Kim Jong-un balistik füze