Kuzey Kore ardarda beşinci füze denemesini yaptı

Kuzey Kore ardarda beşinci füze denemesini yaptı

Güney Kore, Kuzey Kore'nin iki kısa menzilli balistik füze fırlattığını iddia etti. İki Kore arasındaki anlaşmaya uyulması çağrısı yapan Güney Kore, son füzenin 400 km mesafe kat ettiğini ve 48 km irtifaya ulaştığını açıkladı

Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki tansiyon Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesiyle yeniden yükseldi. Kuzey'in son dönemde yaptığı ardarda 5'inci balistik füze denemesi Güney Kore tarafından memnuniyetsizlikle karşılandı

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin Doğu Denizi'ne iki kısa menzilli balistik füze fırlattığını bildirdi.

Ordudan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin doğu kısmında iki balistik füze denemesi yaptığı, 48 kilometre irtifaya ulaşan füzelerin 400 kilometre uçtuktan sonra Japonya ile Kore Yarımadası arasındaki Doğu Denizi'ne düştüğü belirtildi. 

Kuzey Kore'nin yaz tatbikatları gerçekleştirdiği, bu nedenle başka füzeler de fırlatabileceği bilgisi verilen açıklamada, Güney Kore ordusunun durumu yakından takip ettiği ve her türlü gelişme karşısında hazır olunduğu ifade edildi. 

Pyongyang'ın son denemesi, 25 Temmuz'dan bu yana yaptığı 5'inci füze denemesi oldu. 

KORELERARASI ANLAŞMAYA UYUM ÇAĞRISI
Güney Kore Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, füze denemelerinin ABD ile Güney'in düzenlediği ortak askeri tatbikata karşı Kuzey'in memnuniyetsizliğini gösterdiği ifade edildi. 

Füze denemelerinin barışı sağlamlaştırma çabalarını baltaladığı kaydedilen açıklamada, Pyongyang'a askeri gerginliği azaltacak ortak bir askeri komite kurulması konusundaki Koreler arası anlaşmaya uyma çağrısı yapıldı.

Kuzey Kore Güney Kore füze denemesi