Kreş katliamından kurtulan tek çocuk: Arkadaşlarının cesetlerinin arasında bulundu!

Dünya haberleri

Geçen hafta Tayland'da meydana gelen kreş katliamında 24'ü çocuk 37 kişi hayatını kaybetmişti. Üç yaşındaki Emmy, saldırgan bir tabanca ve bir bıçakla içeri girdiğinde, Tayland’ın kuzeyindeki kreşte en iyi arkadaşının yanında uyuyordu.

Hepsi üç yaşında olan 11 kişilik sınıfta çocuklar önce resim yapmış ve öğretmenleri tüm anne babalara, çocuklarının gülen, mutlu fotoğraflarını yollamıştı. İki saat sonra, çocukların gündüz uykusu saatinde, eski polis memuru Panya Kamrab binaya saldırdı.

Görgü tanıkları saldırganın önce aralarında sekiz aylık hamile bir öğretmenin de bulunduğu okul çalışanlarına ateş ettiğini, sonra yuvadaki üç sınıfa zorla girdiğini anlattı. 

Kamrab, Emmy’nin arkadaşlarının tümünü uykularında öldürdü. BBC Türkçe'nin haberine göre;  Emmy’nin nasıl hayatta kaldığı bilinmiyor. Sınıf arkadaşlarının cansız bedenlerinin yanında kıvrılmış halde bulundu.

Kurtarma görevlileri Emmy’yi dehşetten korumak için ikinci kata götürdü. Daha sonra diğerlerini de canlı bulma umuduyla diğer iki sınıfı da aradı.

Emmy, Nong Bua Lumhpu’da Perşembe günü gerçekleşen katliamda hayatta kalan tek çocuktu. Toplamda aralarında saldırganın eşi ve üvey oğlunun da bulunduğu 37 kişi öldü. Kurbanların 24’ü çocuktu.

Emmy’nin 59 yaşındaki dedesi Somsak Srithong “Uyandığında ne olup bittiği hakkında hiçbir fikri yoktu
Hayatta kaldığı için çok mutluyum. İlk gördüğümde ona sıkı sıkı sarıldım” dedi. 

 

Saldırının nedeni henüz bilinmiyor, ancak polis Kamrab’ın uyuşturucu kullanması nedeniyle Haziran ayında işten atıldığını söylüyor. Tayland’un kuzeydoğusundaki bu kırsal kasaba, yaslı ailelere destek olmaya çalışıyor. Ancak birçok kişi aynı zamanda, ölümcül silahların yaygınlığını ve ülkedeki uyuşturucu problemini sorguluyor.

Kaynak: Haber Global TV

Tayland