Kremlin: Putin'in Erdoğan'a mesajı Trump'tan daha yapıcı

Kremlin: Putin'in Erdoğan'a mesajı Trump'tan daha yapıcı

Rusya'nın Perviy Kanalı'nda yayınlanan bir tartışma programına katılan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile ilgili soruları yanıtladı. Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yolladığı mesajın Trump'ın yazdığı mektuptan daha yapıcı olduğunu belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bölgede bağımsız hareket eden önemli bir güç olduğunu belirten Peskov, "Türkiye NATO ile ortaklığını devam ettirirken, Rusya ile de çıkarları doğrultusunda iş birliği yapıyor" dedi.

Türk-Rus ilişkilerinin şu anki durumunu değerlendiren Peskov, "Başkan Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında önemli ve sağlam bir diyalog var" diye konuştu. Bu sayede iki ülke arasındaki bir çok sorunun daha kolay çözüme kavuştuğunun altını çizdi.

Trump'ın Ankara'ya gönderdiği mektubun diplomatik nezaketten yoksun olduğunu hatırlatarak, "Başkan Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesajının, Trump'ın kendisine yazdığı ve Erdoğan'ın Washington'da eksiksiz bir şekilde kendisine iade ettiği o meşhur mektubundan çok daha farklı bir nitelik taşıdığını söyleyebilirim." dedi

Dmitriy Peskov türkiye cumhurbaşkanı erdoğan Putin Trump