Kraliyet ailesinde bir ilk: Prens Harry'nin yerine Prenses Anne!

Kraliyet ailesinde bir ilk: Prens Harry'nin yerine Prenses Anne!

Prens Harry'nin Kraliyet Donanması'ndaki yerine Prenses Anne geçecek. Prenses Anne, bu göreve getirilen ilk kadın oldu

Meghan Markle ile evliliği ve Britanya'da kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak Kanada'ya yerleşmesi olay olan Prens Harry'nin Kraliyet Donanması'ndaki generallik görevine geçecek kişi belli oldu. Kraliyet ailesinde bir ilk yaşanarak Donanma Generalliği görevine bir kadın seçildi. Kraliçe 2. Elizabeth ve Prens Philip'in tek kızı Prenses Anne görevi devralacak. 

Sunday Times'ın aktardığına göre 69 yaşındaki Prenses Anne, Kraliyet Donanması Deniz Piyadeleri Generali konumundaki ilk kadın olacak. Kraliyet Donanması'nın eski generali olan Prens Philip'in bu görevle ilgili ilk tercihinin kızı Prenses Anne olduğu belirtildi.

Kraliyet ailesinin çalışkan üyelerinden biri olduğu bilinen Prenses Anne'in bu görev dışında 65 askeri organizasyonda da çalıştığı biliniyor. 

Kraliyet ailesinde bir ilk: Prens Harry'nin yerine Prenses Anne! - Resim : 1

"GERÇEKTEN BAŞKA SEÇENEK YOKTU"

Prens Harry, "Meghan ve ben evlendikten sonra heyecanlandık. Umutluyduk ve hizmet etmek için buradaydık. Bu nedenlerden dolayı bu duruma geldiğimiz için çok üzgünüm. Eşimle verdiğim bir karar bu. Basitçe verdiğim bir karar değil. Aylarca süren görüşmelerin sonunda bu kararı aldık. Her zaman doğruyu yapmadım ama bu kararımla ilgili olarak şunu söylemek istiyorum. Gerçekten başka seçenek yoktu. Çoğunuzun desteğini hissederek büyüdüm. Hayatımda beklediğim aşkı ve mutluluğu bulduğumu görürken Meghan'ı açık kollarla nasıl karşıladığınızı gördüm. Açıklamak istediğim şu ki, sizden uzaklaşmıyoruz. Ülkesini takdir eden aynı adam olarak kalacağım. Kraliçe'ye kamu finansmanı olmadan hizmet etmeyi ümit ediyorduk. Maalesef bu mümkün olmadı" ifadelerini kullanmıştı. 

Prens Harry