Koronavirüsün çıkış yeri Vuhan'da akıl almaz görüntü! Havuz partisi düzenlediler

Koronavirüsün çıkış yeri Vuhan'da akıl almaz görüntü! Havuz partisi düzenlediler

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) salgınının çıkış noktası olarak bilinen Vuhan (Çin) kentinde, binlerce kişi maske ve sosyal mesafe gibi tedbirleri uygulamadan havuz partisine katıldı

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının ilk ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinde yüzlerce insan havuz partisi için bir araya geldi. 

AFP'nin aktardığı haberde, Vuhan Maya Beach Su Parkı'nda toplanan binlerce insan hafta sonu havuz partisi düzenledi. Fotoğrafta partide sosyal mesafe ve maske önlemlerinin uygulanmadığı dikkati çekti. 

Çin'in Vuhan kentinde bugün dünyada 20 milyondan fazla vakanın görüldüğü Covid-19, ilk kez görülmüş şehir 23 Ocak'ta sıkı karantina altına alınmıştı. 11 milyon nüfuslu kentte bütün toplu taşıma araçları durmuş, evden zorunlu haller dışında çıkmak yasaklanmıştı.

Salgının merkezi Avrupa ve ABD'ye yönelirken Vuhan'da vaka artışının kontrol altına alınmasıyla 8 Nisan'da sıkı karantina önlemleri sona ermişti. 

Koronavirüsün çıkış yeri Vuhan'da akıl almaz görüntü! Havuz partisi düzenlediler - Resim : 1

775 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en fazla etkilenen ABD'de vaka sayısı 5 milyon 569 bin 520'ye, can kaybı 173 bin 143'e çıktı. Ülkede iyileşenlerin sayısı 2 milyon 922 bini geçti.

Bilim insanları, koronavirüsün ilk olarak 2012'de Çin maden ocağından yarasa dışkısını temizleyen işçiler arasında ortaya çıktığını duyurdu. Virüs örneğinin Vuhan laboratuvarına gönderildiğini ve buradan yayıldığı ileri sürüldü.

İngiliz basını, madencileri o sırada tedavi eden Doktor Li Xu, hastalarda yüksek ateş, kuru öksürük, uzuvlarda ve bazı durumlarda baş ağrıları olduğunu ifade etti. Virolog Jonathan Latham ve moleküler biyolog Allison Wilson, bu belirtilerin koronavirüs belirtileri olduğunu duyurdu. Latham ve Wilson, madencileri tedavi eden Çinli Doktor Li Xu’nun yazdığı tezden yola çıktıklarını belirtti.

Latham, New York Post'a yaptığı açıklamada koronavirüsün, madencilerden alınan örneklerin Vuhan laboratuvarına gönderildiğini ve laboratuvardan yayıldığı konusunda neredeyse emin olduklarını söyledi.

 

Çin Vuhan koronavirüs havuz partisi sosyal mesafe haberler