Koronavirüslü iki kuaför 140 müşteriye temas etti, sonuç şoke etti

Koronavirüslü iki kuaför 140 müşteriye temas etti, sonuç şoke etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletinde yaşanan olay dünyada gündeme oturdu. Koronavirüs taşıyan 2 kuaför 140 müşteriye temas etti, yapılan test sonuçları herkesi şaşkına çevirdi.

ABD, en fazla koronavirüs vaka ve ölümün görüldüğü ülke oldu. Ülkede 2 milyon 66 bin 508 kişide Kovid-19 tespit edilirken, salgın nedeniyle 115 bin 137 kişi yaşamını yitirdi. Salgın nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde kuaför salonları önce kapatılmış, tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte de yeniden açılmıştı. 

Yeniden faaliyete geçen kuaför ve berber salonlarında koronavirüs tedbirleri kapsamında sıkı önlemler uygulanıyor. Sosyal mesafe kuralının hayata geçirildiği işletmelerde çalışanlar da müşteriler de maske kullanmak ve hijyen kurallarına uymakla yükümlü.

Virüsün yayılmasının önüne geçmek için alınan tedbirlere rağmen riskin hala devam etmesi hem kuaför çalışanlarında hem de müşterilerde korku yaratıyor. Bu gelişmeler ışığında ABD'nin Missouri eyaletinde yaşanan bir olaysa tüm dünyayı şoke etmiş durumda. 

Koronavirüslü iki kuaför 140 müşteriye temas etti, sonuç şoke etti - Resim : 1

VİRÜSLÜ KUAFÖRLER 140 MÜŞTERİYLE TEMAS ETTİ

CNN'de yer alan habere göre Missouri eyaletinin Springfield şehrinde bir kuaför salonunda çalışan iki kişinin çalıştıkları dönemde Covid-19 taşıdıkları ve 140 müşteriyle temas ettikleri açıklandı.

Koronavirüs taşıyan kuaförlerin temas ettiği 140 müşteri ve 7 iş arkadaşından 46 kişinin yaptırdıkları testin sonucu negatif çıktı. Geri kalan kişiler virüsün 14 günlük kuluçka süresini karantinada geçirdi.

Yetkililer, test yaptırmadan karantina süresinin dolmasını bekleyen tüm müşterileri belirti gösterip göstermediklerini öğrenmek amacıyla günde iki kez olmak üzere telefonla aradı.

OLAY KAYNAKLI YENİ VAKA YAŞANMADI

Bölge sağlık yetkililerinin açıklamasına göre Covid-19 taşıyan kuaförler kimseye virüs bulaştırmadı. Yetkililer durumun umut verici olduğunu, bu olay özelinde incelemeler yaparak virüsle ilgili gelecekte yapılacak çalışmalara katkı sağlayabileceklerini söylediler. 

Covid-19 salgınıyla ilgili olarak alınacak en önemli iki önlemin maske kullanmak ve sosyal mesafe kuralını uygulamak olduğu biliniyor.

Yetkililer olayın yaşandığı kuaför salonunda alınan hangi ek tedbirlerin böyle şaşırtıcı bir olumlu sonuca yol açtığını da araştıracaklarını açıkladılar. 

Virüs taşıyan iki çalışanın mayıs ayı sonlarında 8 gün boyunca aktif olarak çalıştıkları, bir çalışanın 56, diğerininse 84 müşteriyle temas etmiş olduğu bildirildi.

Kuaför salonları tekrar hizmete başladıktan sonra tüm müşterilerin kayıt altına alınması, koronavirüs taşıyan kuaförlerin temas ettiği müşterilerin takibinin yapılmasını kolaylaştıran unsur oldu.

koronavirüs kuaför