Koronavirüsle sürekli dalga geçen 37 yaşındaki kişi hayatını kaybetti, yakınları şaşkına döndü

Koronavirüsle sürekli dalga geçen 37 yaşındaki kişi hayatını kaybetti, yakınları şaşkına döndü

ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Port Clinton şehrinde yaşayan 37 yaşındaki savaş gazisi Richard Rose, Facebook sayfasından sürekli dalga geçtiği koronavirüse yakalanıp hayatını kaybetti

37 yaşındaki Richard Rose, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hakkında sosyal medya hesaplarından sürekli ciddiye almayıp dalga geçtiği, korkmadığını ve asla maske takmayacağını belirten paylaşımlarda bulunuyordu. 1 Temmuz'da koronavirüs testi pozitif çıkan Rose, 3 gün sonra koronavirüsten hayatını kaybetti.

 

Rose'un ailesi, koronavirüs testlerinin 1 Temmuz 2020 tarihinde pozitif çıkmasının ardından 4 Temmuz günü oğullarının hayatını kaybettiğini, daha önce bilinen bir sağlık probleminin bulunmadığını duyurdu.

 

Koronavirüsle sürekli dalga geçen 37 yaşındaki kişi hayatını kaybetti, yakınları şaşkına döndü - Resim : 1

 

20 bine yakın paylaşım yapılan bir videosunda Rose, "Bir şeyi açıklığa kavuşturalım. Kahrolası maskeleri satın almayacağım. Yapabileceğim tek şey, bu kahrolası maskeyi satın almamak." demişti.

 

Koronavirüsle sürekli dalga geçen 37 yaşındaki kişi hayatını kaybetti, yakınları şaşkına döndü - Resim : 2

 

Rose, 2 hafta önce yaptığı paylaşımda ise, "Birkaç gündür çok hastayım. Koronavirüs semptomları gösteriyorum. Bu sabah nihayet test yaptırdım. Yakında sonuçların ne olacağını görmeliyim. Sadece yeniden iyi hissetmek istiyorum" demiş, ardından, "Resmi olarak 14 gün karantina altında tutulacağım. Koronavirüs testim pozitif çıktı. Berbat, çünkü daha yeni bir işe başlamıştım"  ifadelerini kullanmıştı. 

 

Rose’un ölümüyle sarsılan arkadaşlarından Conley, "Çok şaşırdık. Virüsün genç insanlara etki etmeyeceğini duyuyorduk, bizim gibi genç insanlara" derken, Rose’un daha önce Facebook hesabı üzerinden paylaştığı videolar sebebiyle üzüntü duyduğunu dile getirdi ve "Rick maske takmama kararı alarak hayatını kaybetti, bu karar doğru değil. Bir insanın fikirlerini savunmasak da insanlara karşı merhametli olmalıyız. Bir insan vefat etmişse, biz de ona karşı merhamet duymalıyız" açıklamasında bulundu.

ABD Ohio haberler koronavirüs