Koronavirüse karşı plajı çamaşır suyuyla yıkadılar, belediye özür diledi

koronavirüs
Koronavirüse karşı plajı çamaşır suyuyla yıkadılar, belediye özür diledi

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen Avrupa ülkelerinden biri olan İspanya'da ilginç bir olay yaşandı. İspanya'nın doğusundaki balıkçı köyü Zahara de los Atunes'te sahile seyreltilmiş çamaşır suyu püskürtüldü.

14 yaş altı çocukların günde 1 saat dışarı çıkmasına izin verilmesinin ardından, ülkenin doğusundaki Zahara de los Atunes'te belediye, koronavirüsten korunmak için sahile seyreltilmiş çamaşır suyu püskürttü.

Sahili koruma faaliyetleri yürüten bir gruba liderlik eden María Dolores Iglesias Benítez, "Plaj yaşayan bir ekosistem. Onu çamaşır suyuyla yıkadığınızda, önünüze gelen her şeyi öldürüyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Greenpeace İspanya grubunun da tepkisini çeken olay sonrası belediye yetkilisi, Eylemlerinin sadece çocukları koruma arzusuyla olduğunu, bunun bir hata olduğunu kabul ettiklerini ancak iyi niyetle yapıldığını söyledi. Çevrecilerin tepkilerinin ardından belediye yetkilisi Agustín Conejo özür diledi.

İspanya'da salgından ölenlerin sayısı 24 bin 275'e ulaştı. Bakanlık, PCR testlerine göre verdiği toplam vaka sayısının ise son 24 saatte 2 bin 144 artışla 212 bin 917'ye çıktığını açıkladı.

Kovid-19'a karşı alınan önlemler kapsamında 9 Mayıs'a kadar devam edecek olağanüstü halin, 24 Mayıs'a kadar uzatılması öngörülüyor.

İspanya haberler son dakika haber Haber Global koronavirüs