Koronavirüse karşı ilginç yöntemler geliştirdiler

Koronavirüse karşı ilginç yöntemler geliştirdiler

Koronavirüsü salgınının devam ettiği Çin'in Bozhou kentinde bir adam, scooter'a binerek sokaklara ve binaların içerisine dezenfektan sıktı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Çin'de 425, dünya genelinde ise 427 kişinin hayatını kaybettiği koronavirüsüne karşı savaş başlatan Çin'de hem görevliler hem de halk çeşitli yöntemlere başvuruyor. İnsanların maske takmadan sokağa adım atmadığı Çin'de zaman zaman ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Çin'in Bozhou kentinde bir adam, virüsten korunmak için çareyi scooter ile çevreye dezenfektan sıkmakta buldu. Scooter'ına binen Çinli adam, maskesi ve özel kıyafeti ile koronavirüsüne karşı sokakları dezenfekte etmeye çalıştı.

Koronavirüse karşı ilginç yöntemler geliştirdiler - Resim : 1

YAŞLILAR DRONE İLE UYARILIYOR

Yaşanan ölümler nedeniyle tedbirlerin artırıldığı Çin'de yetkililer, farklı önlemlere başvuruyor. Çin'in resmi haber ajansı tarafından paylaşılan görüntülerde, sokaktaki yaşlı insanların drone aracılığıyla yapılan anonsla, maskelerini takıp derhal eve gitmeleri için uyarıldığı görülüyor.

Koronavirüse karşı ilginç yöntemler geliştirdiler - Resim : 2

KARANTİNADAKİ HASTALAR GÖRÜNTÜLENDİ

Dünya genelinde salgına karşı çalışmalar devam ederken birçok kişi karantina altına alındı. Karantina alınan hastaların tedavi gördüğü hastanelerden Lüliang şehrindeki Shanxi Fenyang Hastanesinin içi görüntülendi. Hastane yetkilileri de hastaların tedavi süreci ile ilgili bilgi verdi. Görüntülerde, hastalara yemeklerin özel ve izole edilmiş bir pencereden verildiği, hastaların odalarına giren sağlık görevlerinin özel bir kıyafet giydiği görüldü.

Koronavirüse karşı ilginç yöntemler geliştirdiler - Resim : 3

Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Lu Juan, "Ciddi ve ağır bir hastalığa sahip olan birçok insan var" dedi. Hastaların odalarına giren görevlilerin giydiği kıyafetin hava geçirmez olduğunu belirten Juan, "Oda sıcaklıklarını 27 derece olarak ayarlıyoruz. Bu sıcaklık hastalar için idealken çalışanlar için fazla sıcak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan hasta odalarının sürekli dezenfekte edildiğine vurgu yapan Juan, hastaların istedikleri zaman televizyon izleyip gazete okuyabildiklerini de ifade etti.

Çin Vuhan koronavirüs