Koronavirüs salgınıyla ilgili şok makale! "Üç kritik hata ölümlerin artmasına neden oldu"

Koronavirüs salgınıyla ilgili şok makale! "Üç kritik hata ölümlerin artmasına neden oldu"

Dünyanın önde gelen tıp dergilerinden Lancet'te koronavirüsle ilgili çok önemli bir makale yayınlandı. Söz konusu makalede, Vuhan'da başlayan salgınla alakalı Çin yönetiminin yaptığı hatalar yer aldı.

Vuhan Üniversitesi Nöroloji Departmanı'ndan Hong Zhang'in Lancet'teki yazısında aktardığına göre salgınla ilgili yapılan üç büyük hatanın başında, açıklanamayan pnömoniyi ilk saptayan sekiz doktorun söylenti yaymak gerekçesiyle polis tarafından suçlanması geliyor. 

Makalede, literatürde insandan insana bulaştığı bildirilmiş olmasına karşın halkın erken dönemde bilgilendirilmemiş olması da yapılan hatalar arasında yer aldı.

Hong Zhang yazısında, erken bilgilendirme olmamasından dolayı beş milyon insanın Vuhan'ı terk ettiğini ve kaçınılmaz olarak diğer şehirler ve ülkelerde vakaların ortaya çıktığını belirtti.

Hong Zhang'e göre üçüncü hata ise virüsün oluşturduğu pnömoninin şiddeti konusunda yeterli farkındalığın olmaması. Buna bağlı olarak birçok hasta, atipik klinik özellikler nedeniyle başka kliniklere başvurdu ve buralardaki medikal personelin yeterince korunmamış olması nedeniyle onlar da hastalığa yakalandı.

koronavirüs Vuhan