Koronavirüs salgınında ölü sayısı arttı! SARS salgınındaki ölü sayısını geçti

Koronavirüs salgınında ölü sayısı arttı! SARS salgınındaki ölü sayısını geçti

Koronavirüse bağlı ölümler devam ediyor. Bilim insanlarının koronavirüse karşı mücadelesi devam ederken ölü sayısı 361'e ulaştı. Böylelikle koronavirüse bağlı ölümlerin sayısı, 2002 - 2003 yıllarında yaşanan SARS salgınındaki ölü sayısını geçti.

Çin'de ortaya çıkan ve insandan insana bulaşabilen koronavirüs salgını nedeniyle Hubei eyaletinde 56 kişi, Chongqing eyaletinde ise 1 kişi daha öldü.  Çinli yetkililerinin güncellediği son verilere göre koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 3 Şubat Pazartesi günü itibariyle 361'e ulaştı. 

Böylelikle koronavirüse bağlı ölümlerin sayısı, SARS salgınındaki ölü sayısını aştı. 2002 - 2003 yıllarında yaşanan SARS virüsü salgınında toplam 349 kişi ölmüştü.

Çin genelinde virüs tanısı koyulan kişi sayısının da 17 bin 200 kişiye ulaştığı duyuruldu.

KORONAVİRÜS SALGINI

Koronavirüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti. Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvan'da görülürken bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Kamboçya, Sri Lanka, Filipinler, Hindistan ve Nepal de ülkelerinde virüsü taşıyan kişilerin olduğunu doğrulamıştı.

Koronavirüs, çoğunlukla Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla Fransa, Kanada, İtalya, İspanya, Rusya, İsveç, ABD, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya ve Almanya'ya da sıçramıştı.

Birçok ülke Çin'e uçuşları askıya almış ve vatandaşlarını seyahat konusunda uyarmıştı. Birçok uluslararası şirket de Çin'de bayilerini kapatma kararı almıştı.

koronavirüs SARS Çin