Koronavirüs, İngiltere ve ABD'de sinema salonlarını kapattırıyor

Koronavirüs, İngiltere ve ABD'de sinema salonlarını kapattırıyor

Sinema zinciri, koronavirüs salgını nedeniyle son derece zorlaşan faaliyet şartları dolayısıyla İngiltere'deki 127, ABD'deki 536 sinema solonun 8 Ekim tarihinde geçici olarak kapatılmasına karar verildiği açıkladı

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında mali sıkıntı çeken ve sinema salonlarını kapatma kararı alan firmalar, binlerce kişiyi işten çıkaracak.
İngiltere'de koronavirüs nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar sinema sektörüne de yansırken, bugün ülkenin en büyük iki sinema salonu zinciri artan vakaların ardından birçok salonun kapatılacağını duyurdu.

İngiltere ve İrlanda'da 120 sinema salonu işleten Odeon, satış noktalarının 4'te birinin Cuma gününden itibaren kapatılacağını ve sadece hafta sonu açılacak bir modele geçeceğini belirtti. Odeon sinemaları tarafından yapılan açıklamada, "Büyük gişe rekorları kıran filmler geri döndüğünde tam zamanlı olarak yeniden açılmayı umuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İngiltere ve ABD'de koronavirüs salgını nedeniyle sinema salonlarını kapatmaya hazırlandığını duyuran Cineworld tarafından ise 6 bini İngiltere'de olmak üzere toplam 45 bin kişinin işsiz kalacağı açıklandı. Cineworld 8 Ekim Perşembe gününden itibaren ABD'de 536, İngiltere'de ise 127 salonun geçici olarak kapatılacağını duyurdu. Cineworld CEO'su Mooky Greidinger, "Bu hafife aldığımız bir karar değil. Güvenli ve sürdürülebilir yeniden açılışları desteklemek için elimizden gelen her şeyi yaptık" diyerek İngiltere ve ABD'deki salonların geçici olarak kapatılmasının "alternatifi" olmadığını vurguladı.

Bu arada son dönemde salgın nedeniyle azalan izleyici sayısı dolayısıyla yeni yapımların sinema salonlarında sergilenmesine ilişkin iptal ve ertelemeler sinema salonlarının finansal pozisyonları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

Sinema seveler tarafından ilgiyle beklenen ve geçen nisan ayında gösterime alınması planlanan James Bond 007 serisinin son filminin prömiyeri daha önce salgın nedeniyle kasım ayına ertelenmişti. Daha sonra yapımcılar tarafından bu tarih de değiştirilerek filmin izleyicilerle gelecek yılın nisan ayında buluşmasının planlandığı açıklanmıştı.

 

Kaynak: AA