Korona günlerinde aşk... Karantina boşanmaları artırdı

Korona günlerinde aşk... Karantina boşanmaları artırdı

Yeni tip koronavirüs salgınının çıkış yeri olan Çin'de on milyonlarca kişinin evlerinde karantina altına alınmasının evliliklere yansıması olumsuz oldu. Karantina altındaki çiftlerde boşanma patlaması yaşanıyor.

Çin'de koronavirüs salgını yavaşlarken, karantina altındaki çiftlerde boşanma patlaması yaşanıyor. Sokağa çıkma yasağının büyük oranda kalkmasıyla, resmi dairelere rekor düzeyde boşanma talebi yapıldı.

Yurttaşlık İşleri Bakanlığı'nın Xi'an (Şian) il müdürlüklerinin boşanma başvurularını görüşme randevularının haftalarca dolu olduğunu yazan Çin basını, yoğunluktan dolayı 18 Mart'a kadar yeni başvuru alınmayacağını duyurdu.

Çiftlerin karantina yüzünden günler boyu evde baş başa kalmalarının evliliklere olumsuz yansıdığı belirtildi.

Xi'an'daki bir müdürlük çalışanı, "Salgın yüzünden evde mahsur kalan karı kocalar, bir aydan uzun süre birbirlerinin yüzünden başka şey görmediğinden kavga gürültü kaçınılmaz" dedi.  

Memur, geçen ay boyunca kapalı olan müdürlüklerin 1 Mart'ta açılmasından itibaren boşanmak isteyen çiftlerin akınına uğradığını belirtti. 

Yurttaşlık İşleri Bakanlığı'nın illerdeki müdürlükleri, binalarında kalabalıkların yığılmasını önlemek için boşanmak isteyenleri telefon ya da online önkayıt yaptırmaya yönlendiriyor. 

Çiftler, önkayıtla seçtikleri tarih ve saatte büroya gittiğinde 30-40 dakika içinde boşanma belgesi alabiliyor.  

Ancak bir memur, özellikle genç çiftlerin boşanır boşanmaz pişman olduğunu ve bazısının daha boşanma belgeleri basılmadan yeniden evlenmek istediğini anlattı.

Çin koronavirüs boşanma haberler karantina