Korkutan tablo... Koronavirüs dünya ülkelerine hızla yayılmaya devam ediyor

Korkutan tablo... Koronavirüs dünya ülkelerine hızla yayılmaya devam ediyor

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs, Orta Doğu'da ve Avrupa'da artış gösterirken dünya ülkelerine hızla yayılmaya devam ediyor. Virüs, Afrika kıtasındaki Tunus ve Suudi Arabistan'da da onaylandı.

Tunus'ta ilk koronavirüs vakası onaylanırken, vaka sayısı Katar'da 7'ye ve İsrail'de ise 12'ye yükseldi. 

Tunus Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki ilk koronavirüs vakasının onaylandığı duyururken, 40 yaşındaki hastanın İtalya'dan döndüğü belirtildi. Virüs tespit edilmesi üzerine hastanın karantinaya alındığı ve gerekli tedavinin uygulanmaya başlandığı ifade edildi. Virüs Orta Doğu ülkelerinde hızla yayılmaya devam ederken, Katar Sağlık Bakanlığı da onaylanan 4 yeni vakayla ülkede koronavirüs sayısının 7'ye yükseldiğini ve hastaların durumunun stabil olduğunu duyurdu. 

Öte yandan İsrail'de de 2 kişide daha koronavirüs tespit edilirken, toplam vaka sayısı 12'ye çıktı. Sağlık Bakanlığı virüs tespit edilen 2 İsrail vatandaşının yakın zamanda İtalya'dan döndüğünü bildirdi. Bakanlık, 2 hastanın da tedavileri gerçekleştirilmek üzere karantinaya alındığını belirtti. 

Dünya genelinde toplam koronavirüsü vaka sayısı 90 binin üzerindeyken, virüs kaynaklı ölüm sayısı ise 3 binin üzerinde kaydedildi.

SUUDİ ARABİSTAN DA ONAYLADI

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk koronavirüs vakasını onayladı.

Çin'den dünya ülkelerine yayılan koronavirüs Orta Doğu'da artış göstermeye devam ederken, Suudi Arabistan'da ilk koronavirüs vakası onaylandı. Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran'dan Bahreyn aktarmalı olarak ülkeye dönen bir erkekte koronavirüs tespit edildiği duyuruldu. Virüs tespit edilmesi üzerine hastanın karantina altına alındığı ve gerekli tedavinin uygulanmaya başlandığı belirtildi. 

Bakanlık açıklamasında ayrıca, virüs tespit edilen hastanın temasa geçtiği kişilerin enfekte olma ihtimaline karşı test edildiği ve testlerin Ulusal Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne gönderildiği duyuruldu.

İNGİLTERE, KORONAVİRÜS EYLEM PLANINI YARIN YAYINLIYOR

İngiltere'de koronavirüs vaka sayısı 40'a yükselirken, Başbakan Boris Johnson koronavirüs eylem planının yayınlanacağını duyurdu. 

İngiltere 4 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Virüs teşhir edilen 4 kişiyle beraber, ülke genelindeki koronavirüs vaka sayısı 40'a yükseldi. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson başkent Londra'da bulunan Downing Street'te acil bir Cobra komitesine başkanlık etti. Johnson koronavirüsü, "Daha önemli hale gelmesi muhtemel bir sorun" olarak nitelerken, ülkenin virüse karşı hazırlıklı olduğunu vurguladı ve insanların gündelik işlerine devam etmeleri gerektiğini söyledi. Başbakan Johnson aynı zamanda koronavirüs ile başa çıkmak için tasarlanan eylem planının kabul edildiğini ve yayınlanacağını bildirdi. 

IIRAK'TA SAYI 26'YA YÜKSELDİ

Irak'ta 5 kişide daha koronavirüs tespit edilirken, ülkedeki vaka sayısı 26'ya yükseldi.

Irak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülkede 5 kişide daha korona virüsü tespit edildiği duyurulurken, ülkedeki vaka sayısının 26'ya yükseldiği belirtildi. Açıklamada, Bağdat'ta 3, Necef ile Misan illerinde 1'er kişi olmak üzere toplam 5 kişide daha koronavirüs tespit edildiği ifade edildi. Virüs tespit edilen kişilerinse, İran'dan gelen Irak vatandaşları olduğu bildirildi. Söz konusu kişilerin virüs tespiti ardından karantinaya alındıklarını kaydeden açıklamada, hastalara gereken tıbbi müdahalelerin yapıldığını belirtildi. 

Öte yandan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani'de resmi ziyareti kapsamında gittiği Ürdün'den dönerken, koronavirüs kontrolünden geçti. Barzani sosyal medya hesabında kontrol sırasında çekilen fotoğraflarını paylaşarak, "Erbil Uluslararası Havalimanı'nda korona virüsünün yayılmasını engellemek için yapılan icraat kapsamında sağlık kontrolünden geçtim" dedi.

BELÇİKA'DA KORONAVİRÜS VAKA SAYISI 8'E YÜKSELDİ 

Belçika'da 6 kişide daha koronavirüs vakası ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Maggie De Block, federal hükümetler ve federasyon birlikleri arasında yapılan istişare komitesi toplantısının ardından, açıklamalarda bulundu. Ülkede 6 kişide daha koronavirüsün tespit edildiğini belirtirken Vuhan'dan döndükten sonra iyileşen ve taburcu edilen bir hasta da dahil olmak üzere Belçika'daki toplam koronavirüs vakası sayısı 8 olarak açıkladı. 

Bakan ayrıca, enfekte olduğu yeni belirlenen 6 kişinin İtalya'nın kuzeyindeki risk alanlarından yakın zamanda döndüklerini belirtti. Hastaların 3'ü aynı aileden olmak, üzere Belçika'nın farklı bölgelerinde yaşadıklarını ancak gizliliklerine saygı duyulduğu için başka ayrıntı verilmeyeceğini ifade etti. 

Hastaların evlerinde ya da özel izolasyon önlemleri altında hastanede karantinaya alındığını belirten Sağlık Bakanı, "Birçoğu kendiliğinden hastaneye geldi. Çünkü risk bölgesinden döndüler. Proaktif olarak bir test istediler" dedi. 

Sağlık Bakanı, yetkililerin önlem olarak test etmek üzere, hastaların dönüşlerinde kimlerle temas ettiklerini belirlemeye çalıştığı belirtirken, birçok insanın bu hafta teste girmesini bekliyor.

Çin Vuhan salgın koronavirüs