Korkulan oldu... İran'da salgın yükselişe geçti, kısıtlamalar tekrar başladı

Korkulan oldu... İran'da salgın yükselişe geçti, kısıtlamalar tekrar başladı

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 179 artarak 13 bin 211'e yükseldi. Başkent Tahran'da artan koronavirüs vakaları nedeniyle, eğlence merkezleri ve yüksek risk seviyeli iş yerleri 1 hafta kapalı olacak

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, Kovid-19 salgınında son 24 saatte 179 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 521 yeni vaka tespit edildiğini söyledi. Lari, böylece Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybının 13 bin 211'e, vaka sayısının da 162 bin 173'e çıktığını aktardı. Hastalardan 3 bin 389'unun durumunun ağır olduğunu ifade eden Lari, tedavileri tamamlanan 225 bin 270 kişinin ise taburcu edildiğini belirtti. Sözcü Lari, ülkede şu ana kadar yapılan toplam test sayısının da 2 milyon 23 bin 79 olduğu bilgisini paylaştı.

 

KIRMIZI VE RİSKLİ BÖLGELERİN SAYISI 25'E ÇIKTI 

 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Doğu ve Batı Azerbaycan, İlam, Buşehr, Rezevi Horasanı, Huzistan, Zencan, Kürdistan, Kirmanşah, Gülistan, Mazenderan ve Hürmüzgan eyaletlerinin "kırmızı bölgeler", Tahran, Fars, Erdebil, İsfahan, Elburz, Güney Horasan, Sistan-Beluçistan, Kirman, Kohgiluye-Buyer Ahmed, Loristan, Hemedan, Yezd ve Kuzey Horasan'ın da "riskli bölgeler" kategorisine girdiğini belirtti.

 

KISITLAMALAR TEKRAR BAŞLADI

 

Tahran Valisi Enuşirevan Muhsini Bendpey, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada koronavirüs kısıtlamalarının başkent Tahran’da bir haftalığına tekrar uygulanacağını söyledi. Bendpey, koronavirüs ile mücadele kapsamında yüksek risk grubuna giren üniversiteler, okullar, ilim havzaları, kurslar, kütüphaneler, kapalı havuzlar, sinema ve tiyatro salonları, müzeler, kuaförler, güzellik salonları, camiler, spor salonları, yatılı okullar, kahvehaneler, hayvanat bahçeleri ve eğlence merkezlerinin bir hafta kapalı tutulacağı bildirildi. 

 

Koronavirüs ile Mücadele Konseyi’nin yasakları uygulamada ciddi olacağını ve takip edileceğini kaydeden Tahran Valisi Bendpey, kısıtlama kararının Koronavirüs ile Mücadele Konseyi tarafından alındığını aktardı. Bendpey, koronavirüs vakalarında artışın devam etmesi halinde bir haftalık sürenin uzatılacağını söyledi. İran’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle maske kullanımı 5 Temmuz tarihinde toplu taşıma araçları ve devlet dairelerinde zorunlu hale getirilmişti.

 

1 MİLLETVEKİLİ HAYATINI KAYBETTİ

 

İran'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan İran Meclisi Kebuder Aheng Milletvekili İsa Caferi hayatını kaybetti. İran'ın resmi ajansı IRNA'ya göre, Kovid-19 nedeniyle birkaç gündür, başkent Tahran'daki bir hastanenin yoğun bakım bölümünde tedavi gören 59 yaşındaki Caferi yaşamını yitirdi.

İran koronavirüs salgın kısıtlama haberler