Komorlar Devlet Başkanı'na bıçaklı saldırı: Şüpheli polis memuru ölü bulundu

REUTERS
Afrika Bıçaklı saldırı
Komorlar Devlet Başkanı'na bıçaklı saldırı: Şüpheli polis memuru ölü bulundu

Doğu Afrika ülkesi Komorlar'ın Devlet Başkanı Assoumani, uğradığı bıçaklı saldırıda yaralandı. Şüpheli polis memuru, olaydan bir gün sonra tutulduğu hücrede ölü bulundu.

Doğu Afrika ülkesi Komorlar Devlet Başkanı Azali Assoumani'ye 13 Eylül Cuma günü bıçaklı saldırı düzenlendi. Assoumani'nin hayati tehlikesinin olmadığı, 24 yaşındaki şüpheli polis memurunun ise bir gün sonra hücresinde ölü bulunduğu açıklandı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, saldırı, dün yerel saatle 14.00 sıralarında, başkent Moroni'nin kuzeyindeki Salimani Itsandra kasabasında yaşandı. Komorlar Enerji Bakanı Aboubacar Saïd Anli, bugün Moroni'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı'nın durumu iyiye gidiyor. Sağlık problemi yok; tehlikesi bulunmuyor. Birkaç dikiş atıldı" ifadelerini kullandı. Devlet Başkanlığı'nın açıklamasına göre, bıçaklı saldırı Assoumani'nin bir cenazeye katıldığı sırada gerçekleşti. 

ŞÜPHELİ POLİS MEMURU, HAPİSHANEDE ÖLÜ BULUNDU

Saldırının hangi saik ya da saiklerle düzenlendiği netlik kazanmazken, şüpheli polis memuru Ahmed Abdou'nun cuma günü saldırıyı düzenlemeden önce çarşamba günü izne ayrıldığı belirtildi. Şüpheli polis, saldırının ardından gözaltına alındı. Olayla ilgili ayrı bir basın toplantısı düzenleyen Komorlar Başsavcısı Ali Mohamed Djounaid, "Bu cumartesi sabahı, müfettişler onu görmeye gittiğinde yerde yatarken buldular" diyerek Ahmed Abdou'nun tutulduğu hücrede ölü bulunduğunu bildirdi. 

Savcı, saldırının saikinin tespit edilmesi ve şüpheli polis memurunun ölüm sebebinin belirlenmesi için soruşturma başlatıldığını açıkladı. Assoumani, ocak ayında yapılan ve muhaliflerin hileli olduğunu iddia ettiği seçimlerin sonrasında mayıs ayında yemin ederek dördüncü kez devlet başkanı olarak resmen göreve başlamıştı.