Devlet başkanının helikopterine saldırı sonrası ödül açıklaması!

Devlet başkanının helikopterine saldırı sonrası ödül açıklaması!

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque'yi taşıyan helikoptere Venezuela sınırına yakın bölgede ateş açıldı. Saldırıda kimse yaralanmazken, Savunma bakanlığı, saldırıyla ilgili bilgi sağlayacaklara 3 milyon peso (796 bin dolar) ödül verileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz gün Kolombiya basınında çıkan habere göre, askeri kaynaklar, Devlet Başkanı Ivan Duque'nin ülkenin kuzeydoğusundaki Catatumbo bölgesine yaptığı gezinin ardından seyahat ettiği helikoptere ateş açıldığını bildirdi.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque ile birlikte Savunma Bakanı Diego Molano, İçişleri Bakanı Daniel Palacios ve eyalet valisini taşıyan helikoptere Norte de Santander eyaletindeki Cucuta'ya inmek üzereyken ateş açıldığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, olayda kimsenin yaralanmadığını duyurdu.

Devlet Başkanı Duque’nin, Venezuela’ya sınır komşusu Cucuta'ya inmek üzereyken içinde bulunduğu helikoptere Cuma günü yapılan saldırı sonrasında Savunma Bakanı Diego Molano, saldırıyla ilgili bilgi sağlayacaklara 3 milyon Kolombiya Pesosu (796 bin dolar) ödül verileceğini açıkladı. Devlet Başkanı Duque ile saldırı sırasında helikopterde olan Molano, dün yaptığı açıklamada “Başkana yönelik saldırının sorumlularının bulunmasını sağlayan bilgiler için 3.000 milyon pesoya kadar ödül veriyoruz” dedi. 

"KORKAKÇA BİR SALDIRI"

Devlet Başkanı Duque, "korkakça" olarak nitelendirdiği saldırıyı kınayarak "şiddet ya da terör eylemlerinden" korkmadığını ifade etti. "Devletimiz bu tür bir tehdide karşı koymak için güçlü" diyen Duque, güvenlik güçlerine olayın failinin bulunması için talimat verildiğini kaydetti.

Duque, "Hem hava aracı hem de helikopterin kapasitesi ölümcül bir şeyin olmasını engelledi. Gerçek şu ki başkanlık helikopterinde mermilerin görüldüğü korkakça bir saldırının izleri var. Uyuşturucu kaçakçılığıyla, terörle ve ülkede faaliyet gösteren organize suç örgütleriyle mücadelede hükümet olarak bir gün, bir dakika bile tereddüt etmeyeceğimizi bir kez daha yineliyoruz" dedi.

Uyuşturucu kaçakçısı ve silahlı örgütlere karşı mücadelede kararlılık mesajı veren Duque, bu tarz saldırıların kendilerini yıldırmayacağını dile getirdi.

Kolombiya hükümeti tarafından yayımlanan fotoğraflarda helikopterdeki kurşun izleri de görülebiliyor.

Öte yandan, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) isyancılarıyla 2016'da yapılan barış anlaşmasına rağmen Kolombiya ordusu, anlaşmayı reddeden Marksist Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) gerillaları, suç çeteleri ve eski FARC üyeleriyle mücadele ediyor. Kolombiya-Venezuela sınırını kapsayan Catatumbo bölgesinde ise ELN faaliyet gösteriyor.

Askeri kaynaklar, Duque'nin ülkenin kuzeydoğusundaki Catatumbo bölgesine yaptığı gezinin ardından seyahat ettiği helikoptere ateş açıldığını duyurmuştu.

Yetkililer, Devlet Başkanı Duque'nin Norte de Santander yönetim bölgesine bağlı Sardinata kenti belediyesine gün içinde bir ziyaret gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

 

Kaynak: DHA

kolombiya Ivan Duque venezuela