Kobe Bryant ile birlikte hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

Kobe Bryant ile birlikte hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

ABD'li ünlü basketbol oyuncusu Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna'nın yaşamını yitirdiği helikopter kazasında ölenlerin sayısının 9 olduğu açıklanmıştı. Yeni gelen bilgilerde, diğer 7 kişinin kimliği de belli oldu

California eyaletinin Calabasas kentinde yerel saatle 10.00 civarında meydana gelen helikopter kazasında 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve ölenler arasında 41 yaşındaki Kobe Bryant'ın da bulunduğunu doğrulamış, ölenler arasında Bryant'ın 13 yaşındaki kızı Gianna'nın da olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

ABD'li ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ın California'da geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitirmesi, dünyanın birçok yerinde üzüntüyle karşılandı.

"ÇOK ALÇAKTASINIZ"

Polis sözcüsü Joe Rubenstein, "Kaza anındaki hava koşulları bizim uçuşlar için belirlediğimiz minimum standartların altında. Sis, uçuşa engel olacak kadar fazlaydı. Görüş mesafesinin en az 2.8 mil olması gerekiyordu." açıklamasında bulundu. 

Kulenin, helikopterin pilotuna telsiz üzerinden yaptığı uyarı ortaya çıktı. Helikopterin alçaktan uçtuğunu fark eden kulenin hemen pilotla temasa geçtiği belirtildi. Kule ilk önce telsiz üzerinden pilota; "Çok alçaktasınız" uyarısı yapıp, uyarıyı tekrarladıktan sonra helikopterden radardan tamamen yok oluyor.

Kobe Bryant ile birlikte hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu - Resim : 1

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Helikopter kazasındaki kişilerin kimlikleri polis tarafından duyurulmamasına karşın, aileleri tarafından kimlikleri açıklandı.

Kaza sırasında helikopterde bulunan kişilerin, Orange Coast College beyzbol takımının koçu John Altobelli (56), kızı Alyssa Altobelli, eşi Keri Altobelli, Orange County basketbol takımının asistan koçu Christiana Mauser, Sarah Chester ve kızı Payton Chester olduğu ifade edilirken, helikopter pilotunun  kimliği de ortaya çıktı. Pilotun isminin Ara Zobayan olduğu açıklanırken, Kobe'nin helikopterinin pilotluğunu yapıyordu.

Kobe Bryant ile birlikte hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu - Resim : 2

Pilotun kimliği de arkadaşı Jared Yochim tarafından duyuruldu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, arkadaşının kaybından dolayı duyduğu üzüntüyü paylaşırken, Kobe ve helikopterdeki diğer kişileri taşıyan helikopterin pilotluğunu yaptığını yazdı. 

Kobe Bryant ile birlikte hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu - Resim : 3

Christiana Mauser'in eşi Matt Mauser de eşiyle fotoğrafını paylaşarak, "Sonsuza dek, daima tüm sevgimle" ifadelerini kullandı. 

Kobe Bryant Gianna Bryant