KKTC'de yine gerilim! BM güçleri temizlik çalışması yapan GGK güçlerine müdahale etti

KKTC

Kıbrıs'taki BM Barış Gücü askerleri temizlik çalışması sırasında bir kez daha KKTC askerlerine müdahale etti. 1 güvenlik kuvvetleri komutanlığı askeri dövüldü. BM, olayla ilgili soruşturma başlattı.

KKTC'de Pile Yolu geriliminin ardından güvenlik güçleri ve bm askerleri arasında tansiyon yeniden yükseldi.

Lefkoşa'da BM güçleri yeşil hata sınır olan KKTC topraklarına geçti. Burada planlı temizlik çalışması yürüten güvenlik kuvvetleri komutanlığı askerlerine müdahale etmeye çalıştılar. Yaşanan arbedede 1 KKTC askeri darbedildi.

KKTC yönetimi olaya sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu BM'nin "Pile Yiğitler Yolu" olayında yaşananları hazmedemediğini söyledi. Ertuğruloğlu, "Tepkimizi koyacağız. Bu yanlarına kalmayacak" ifadelerini kullandı.

BM Barış Gücü de yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. BM askerlerinin yüksek standartlarda hareket etme zorunluluğu bulunduğu ve eylemlerinden sorumlu oldukları ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Geçen ay KKTC ve BM güçleri arasında pile yolunun yapımı sırasında gerilim yaşanmıştı.
BM güçleri yol yapımında çalışan görevlilere müdahale etmişti. KKTC polisi ile BM güçleri arasında arbede yaşanmış ve bazı Türk askerler yaralanmıştı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

KKTC Kıbrıs BM