KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Türkiye ile yüzde yüz uyum içerisindeyiz

KKTC
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Türkiye ile yüzde yüz uyum içerisindeyiz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs meselesinde Türkiye ile yüzde yüz uyum içerisinde olduklarını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ortak basın toplantısı yaptı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs meselesinde Türkiye ile yüzde yüz uyum içerisinde olduklarını söyledi.

Tatar'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Biz Türkiye Cumhuriyeti ile yüzde yüz fikir birliği içindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı değerlendirmede “Artık federasyon geride kalmıştır. İki devletten geçmektedir.” ifadesini kullanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bizim ana vatanımızdır. Bu bölgenin en büyük ve güçlü, lider ülkesi olarak ne söylediği fevkalade önemlidir.

Cumhurbaşkanımıza sabah yaptığı değerlendirme için teşekkürlerimi ifade ediyorum. Buradan seslenmek istiyorum; gelinen aşama son derece fevkaladedir. 1974’te Türkiye’mizin haklı gerekçelerle yaptığı müdahale ile Kıbrıs Türkü hür yaşamına kavuşmuştur. Dün Miçotakis’in Güney Kıbrıs’ta yaptığı söylemleri bizi çok üzmüştür. ‘Türkiye işgalcidir’ demiştir. Bizlerin mücadelesine saygı göstermemiş, ne konuştuğumuzu da anlamadığını gördüm."

FUAT OKTAY: ASLAN OLMAYI ÇOK İYİ BİLİRİZ

Maraş konusunda KKTC'ye tam desteği her şartta devam ettireceklerini söyleyen Fuat Oktay, çözüm iradesinin yanında, çözümsüzlüğün, belirsizliğin, haksızlığın karşısında olduklarını söyledi.

KKTC'nin bugüne kadar çözüm yolunda üzerine düşeni iyi niyetle yaptığını, Türkiye olarak kendilerinin de yaptığını söyleyen Oktay, federasyon modelinin sonuç vermediğini, bunun müsebbibinin Yunanistan ve Rum kesimi olduğunu kaydetti.

Oktay, "Türkiye söylediklerinin ardında sonuna kadar durur. Masada çözüm kalmazsa çözüm nereyse gereğini yapar. Geçmişte de böyle olmuştur." dedi.

"Biz masada da sahada da aslan olmayı çok iyi biliriz. Oluruz da." diyen Oktay, Oluruz da gerekirse. KKTC’yi yalnız bırakmamızı kimse beklemesin. Adada 2 ayrı devlet ve demokrasi vardır. 2 devletli çözümden başka Kıbrıs’ta çözüm yolu yoktur. Egemen eşitliğe dayanan 2 devletli çözüm müzakere edilmedir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Kıbrıs meselesi