Kim Joung-un ilk kez böyle görüntülendi! Tabutu taşıyıp, elleriyle toprak attı

Kuzey Kore Kim Jong-un

Kuzey Kore lideri Kim Joung-un'u babasının 2011'deki ölümü sonrasında yönetimi devralması için Kim'i hazırlayan isimlerden biri olan Hyon Chol-hae hayatını kaybetti. Binlerce kişiyle beraber cenaze törenine katılan Kuzey Kore lideri duygusal anlar yaşadı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un akıl hocası olarak bilinen Hyon Chol Hae öldü. Devlet medyasına göre, 1934 doğumlu olan Hyon Chol Hae çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Eski bir mareşal olan Hyon'un, babasının 2011'deki ölümü sonrasında yönetimi devralması için Kim'i hazırlayan isimlerden biri olduğu belirtiliyor. Hyon, Kim'e en yakın isimlerden biri olarak biliniyordu. Hyon Chol Hae, Kuzey Kore'deki en kıdemli askeri yetkililerden biriydi ve Kore Halk Ordusu Mareşali rütbesine terfi eden beş kişiden biriydi.

Kim Joung-un ilk kez böyle görüntülendi! Tabutu taşıyıp, elleriyle toprak attı - Resim : 1

Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang'da düzenlenen cenaze töreninde lider Kim Joung-un, mareşal Hyon Chol Hae’nin tabutunu taşıdı. Binlerce kişinin katıldığı törende maskesiz olarak katılan Kim Joung-un, devlet mezarlığında ise akıl hocası olarak kabul edilen Hae’nin mezarlığının başında oturdu ve elleriyle toprak attı.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının ortasında düzenlenen cenazede, birçok kişinin açık havada maske takması dikkat çekti.

Kim Joung-un ilk kez böyle görüntülendi! Tabutu taşıyıp, elleriyle toprak attı - Resim : 2

26 milyonluk nüfusu aşılanmamış olan Kuzey Kore, ilk Covid vakalarını ay başında açıklamıştı. Devlet medyası 'Covid' sözcüğünü kullanmazken, günlük olarak kaç kişinin 'ateşli hastalığa' yakalandığı belirtiliyor. Son haberlerde, 2.8 milyon kişinin 'sebebi bilinmeyen ateş nedeniyle' hastalandığı, nisan sonundan bu yana 68 kişinin öldüğü açıklandı.

Kuzey Kore'de şu an ülke çapında karantina kuralları yürürlükte. Bölgeler arası seyahat yasalanmış durumda. Ancak kilit önem taşıyan tarım, ekonomi ve sanayi gibi sektörlerde kapanma ilan edilmiş değil.

Kaynak: Haber Global TV

Kuzey Kore Kim Jong-Un koronavirüs