Kim Jong Un yine şaşırtmadı: Ülkemizde koronavirüs yok!

Kuzey Kore koronavirüs
Kim Jong Un yine şaşırtmadı: Ülkemizde koronavirüs yok!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kore İşçi Partisi'nin 75. kuruluş yıl dönümü için düzenlenen törende ülkenin nükleer gücünü "tamamen seferber etme" tehdidinde bulundu.

Kim, konuşmasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve ABD'nin öncülüğündeki yaptırımlar nedeniyle "muazzam zorluklarla" karşı karşıya olan halka gösterdiği sebat için teşekkür etti.

Kuzey Kore'nin tehdit edilmesi durumunda nükleer gücünü "tamamıyla seferber edeceğini" dile getiren Kim, Washington yönetimini eleştirmekten kaçındı, Güney Kore'ye zeytin dalı uzattı. Kuzey Kore lideri, iki ülkenin salgın tehdidi sona erdiğinde ilişkileri onarabileceğini söyledi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un başkent Pyongyang’daki askeri geçit töreni sırasında yaptığı açıklamada, dünya genelinde salgının hızla yayıldığı bir dönemde ülkesinde koronavirüs vakası bulunmadığını söyledi.

Kim Jong Un yine şaşırtmadı: Ülkemizde koronavirüs yok! - Resim : 1

Kuzey Kore devlet televizyonu KCTV’den yayınlanan açıklamasında Kim, dünyada koronavirüsle mücadele eden tüm insanlara sağlık diledi. Yapılan bu açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın virüs bulaşması nedeniyle üç gün kaldığı hastaneden taburcu edilmesinden günler sonra geldi.

Binlerce kişinin izlediği törende geçmiş yılların aksine şimdiye kadar yeni stratejik silahların gösterimi yapılmadı.

Kuzey Kore kamu yayıncısı tarafından servis edilen görüntülerde, kutlamalara katılan Kuzey Korelilerin maske takmadığı, ancak Kim Il Sung Meydanı'nda normale göre az sayıda katılımcı olduğu gözlendi.

Kim Jong Un yine şaşırtmadı: Ülkemizde koronavirüs yok! - Resim : 2

Eylül 2018'den bu yana yapılan ilk askeri geçit töreni olması nedeniyle dünya kamuoyu tarafından da yakından takip edilen etkinliklerde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un halka seslendi. Ülkenin geliştirdiği silahları sergileyen orduya yaz boyunca karşı karşıya kalınan bir dizi tayfunla mücadeledeki çabalarından dolayı teşekkür eden Kim'in, ülkesinin Covid-19 ile mücadeledeki başarısını övdüğü belirtildi.

Resmi KCNA ajansı da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Kim'e gönderdiği mektupta, Pyongyang ile ikili ilişkileri "savunmayı, güçlendirmeyi ve geliştirmeyi" sürdüreceğini dile getirdiğini duyurdu.

Kaynak: AA

Kuzey Kore Kim Jong-Un koronavirüs