KFC isyan etti: Lütfen polisi aramayın!

koronavirüs
KFC isyan etti: Lütfen polisi aramayın!

İngiltere'de son 24 saatte toplam ölü sayısı 144'e, vaka sayısı ise 3 bin 269'ye yükseldi. İngiltere'deki fast food zinciri KFC, restoranlarını kapatıp evlere teslimata geçince polise şikayet yağmaya başladı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan ve dünya genelinde 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği koronavirüse karşı ülkeler önlemlerini arttırmaya devam ediyor. 

Birçok işletme hizmetlerini durdurup, mağazalarını kapatırken, bazıları ise çalışma saatlerini değiştirdi. 

İngiltere'de koronavirüsün yarattığı krizden etkilenen fast food zinciri KFC de hizmetlerinde bazı değişikliklere gitti. Dev fast food zinciri, virüsün yayılmasını önlemek için tüm restoranlarını kapatıp sadece ev teslimatı, arabaya servis ve paket servislerini devam ettirdi. Ancak yapılan bu değişiklikler, bazı müşterileri memnun etmedi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan KFC sözcüsü, "Misafirlerimiz ve ekiplerimiz bizim önceliğimiz, bu yüzden onları güvende tutmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Biz bir restoran işletmesiyiz. Bu yüzden hijyen ve sık el yıkama zaten bizim için çok önemli, ancak salgınla birlikte bunu artırdık" dedi.

Bazı 'öfkeli' müşterilerin KFC'nin yaptığı değişikliklerle ilgili rahatsızlığını getirmek için polisi aradığını belirten KFC sözcüsü, işletmenin 2 yıl önce çektiği tavuk tedarik sıkıntısına işaret ederek, "Lütfen kızarmış tavuk için polisi aramayın... Artık 2018 değil" ifadelerini kullandı.

Müşterilerin bir kısmı içeride yemek yiyememekten, bazıları da tavuğun azalmasından şikayet ediyor.

2018'DE DE POLİSİ ARAMIŞLARDI 

2018 yılında KFC, kızarmış yiyecek eksikliği nedeniyle 900 restoranından 700'ünü kapatmak zorunda kalmıştı. Bunun üzerine birçok müşteri sinirlenip polisi aramaya başlamıştı. 

Hatta durumu öyle bir hal almıştı ki, polis, "Lütfen KFC krizi için bizi aramayın. En sevdiğiniz fast-food restoranınızın size sevdiğiniz menüyü sunmuyorsa, bu polisin sorunu değil" açıklamasını yapmak zorunda kalmıştı.

İngiltere yemek siparişi fast food KFC haberler karantina koronavirüs