Kendisinden en az 30 santim uzun sevgilisine kıyak yapan Bakan istifa etti!

Ajans Bizim
İtalya Skandal
Kendisinden en az 30 santim uzun sevgilisine kıyak yapan Bakan istifa etti!

İtalya'nın Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, sevgilisi olduğu belirtilen Maria Rosaria Boccia ile kamuya açık etkinliklerde ikisinin fotoğraflarının yayınlanması ve onu bakanlığa danışman olarak atama girişiminin ardından istifa etti. 

Sangiuliano, Başbakan Giorgia Meloni'ye yazdığı ve bakanlığı tarafından yayınlanan mektupta, “Bu acı dolu günler boyunca düşündükten sonra Kültür Bakanlığı görevimden geri dönülmez bir şekilde istifa etmeye karar verdim” dedi. Meloni ise yaptığı açıklamada Sangiuliano'ya “olağanüstü hizmeti” için teşekkür etti.

Sangiuliano'nun ayrılışı, İtalya'nın bu yıl başkanlığını yürüttüğü G7 sanayileşmiş ülkeler grubu kültür bakanları toplantısına ev sahipliği yapmasına iki haftadan az bir süre kala yaşandı. 

Meloni, İtalya'nın 21. yüzyıl sanatına yönelik ulusal müzesi MAXXI'nin başkanı Alessandro Giuli'yi halefi olarak belirledi bile.

Sangiuliano, Çarşamba günü, işini kaybetmemek için basında geniş yer bulan uzun ve zaman zaman ağlamaklı bir televizyon röportajı verdi.

Sosyal medyayı ilişkilerine dair hesaplarla dolduran Boccia ile olan ilişkisini açıklamaya çalıştı.

İlişkinin Mayıs ayında başladığını söyledi ancak “Temmuz sonu, Ağustos başında” ilişkiye son verdiğinde ısrar etti. 

Bakanlığa özel danışman olmuş

Boccia Ağustos ayı sonlarında Instagram'da bakanlığa özel danışman olarak atandığını paylaşmış, ancak bakan bunu yalanlamıştı. 

Daha sonra sosyal medya sitelerinde çeşitli kamuya açık etkinliklerde birlikte çekilmiş fotoğraflarının yanı sıra e-postalar ve uçuşlar için biniş kartları yayınlamaya başladı.

Sangiuliano röportajında, Boccia'nın seyahatlerini kendisinin ödediği iddiasını desteklemek için banka hesap dökümlerini gösterdi ve kamu parasını kullandığı iddialarını reddetti. Ayrıca eşinden ve Meloni'den de özür diledi.

Boccia, Cuma günü La7 televizyonuna verdiği demeçte Sangiuliani'nin “bu işi hak ettiğini, çok yetkin biri olduğunu” söyledi ve Gerçekten çok üzgünüm” dedi.

Ancak kendisine karşı dava açacağını söyleyen Sangiuliani'ye karşı “bakanı gözetlemedim çünkü bakanla birlikte çalışıyordum” diye ısrar etti ve “Herhangi bir soruşturmadan korkmuyorum çünkü gerçeği söyledim” diye konuştu.  

Kendisinden en az 30 santim uzun sevgilisine kıyak yapan Bakan istifa etti! - Resim : 1