Kaşıkçı cinayetinde flaş itiraf!

Kaşıkçı cinayetinde flaş itiraf!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı geçtiğimiz yıl 2 Ekim günü resmi işlemler için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmüştü. Suudi Arabistan'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil Cubeyr, Kaşıkçı'yı öldürmediklerini söyledi

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu için ABD'de bulunan Suudi Arabistan'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil Cubeyr, katıldığı bir oturumda yaptığı açıklamada ülkesinin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldürmediğini ancak resmi bir karar verilmeden Suudi hükümetinin ajanları tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Birileri istemese de gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin hakkını aramaya devam edeceğiz." demişti. 

https://haberglobal.com.tr/dunya/sisi-yi-goren-cumhurbaskani-erdogan-salona-girmedi-7381

2 uçakla Başkonsolosluk binasına gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının Kaşıkçı'yı öldürdükten sonra ülkelerine döndükleri belirlenmişti.

Korkunç cinayette, Kaşıkçı'nın cesedini testere ile parçalamış, bu sırada müzik dinledikleri de ses kayıtlarında ortaya çıkmıştı.  

Suudi konsolosun evindeki fırını yapan bir işçiye ulaşılmış, işçi Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin istediği fırının özelliklerinin bir kağıda yazılı olduğunu, fırının 1000 derecenin üzerindeki sıcaklıklara dayalı olması gerektiğinin belirtildiğini söylemişti.  

Tüm bunlar yaşanırken Suudi Arabistan uzun süre sessizliğini korumuş, ülkelerden ise hem tepkiler hem yaptırım açıklamaları gelmişti. Detaylı araştırmaların yapıldığı süreçte, Suudi yetkililer, cinayeti işleyenleri bulacakları, sorumluları infaz edecekleri yönünde açıklamalarını sürdürmüştü.

Adil Cubeyr cemal kaşıkçı Suudi Arabistan