Kanada'daki sınır kısıtlamaları aşı olanlar için kaldırılıyor

Kanada'daki sınır kısıtlamaları aşı olanlar için kaldırılıyor

Kanada'da koronavirüs ile mücadele kapsamında ülkeye girişlerde konulan kısıtlamalar, koronavirüse karşı tam aşı olanlar için kaldırılıyor.

Kanada'da iki doz Kovid-19 aşısı olan ABD vatandaşlarının ağustos ayı ortalarından, diğer ülke vatandaşlarından aşıları tam olanlarınsa eylül ayının ilk haftasından itibaren karantina kuralları olmaksızın ülkeye giriş yapabilecekleri açıklandı. 

Kanada Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Başbakan, mevcut pozitif aşılama oranımız ve halk sağlığı koşullarımız devam ederse, Kanada'nın eylül ayı başından itibaren tüm ülkelerden tam olarak aşılanmış yolcuları kabul edebilecek konumda olacağını belirtti" ifadesi yer aldı.

ABD vatandaşları ve yeşil kart sahibi göçmenler için ise "Başbakan, ABD ile sınırları yeniden açma planları hakkında devam eden görüşmelere dikkati çekti ve ağustos ortasından itibaren tam aşılı ABD vatandaşlarının ve (ABD'de) daimi ikamet edenlerin Kanada'ya girişlerine izin vermeye başlayabileceğimizi belirtti" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ABD’den Kanada’ya girişlerde tam aşılamanın delili olarak herhangi bir belge istenip istenmeyeceğine dair bilgi yer almadı.

Kaynak: AA

Kanada koronavirüs aşı aşı kısıtlama son dakika