Kameralar karşısında tartışan İki bakan böyle kucaklaştı!

Kameralar karşısında tartışan İki bakan böyle kucaklaştı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ziyaretini noktalarken mevkidaşı Nikos Dendias'la kucaklaştı. İki bakan nisan ayında Ankara'da diplomasinin en hararetli basın toplantılarından birine imza atmıştı. Bu kez vücut diliyle dostluk mesajı verdiler.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu iki günlük ziyaret için Yunanistan'a gitti. Batı Trakya'nın ardından Yunanistan'ın başkenti Atina'ya geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yerel medya tarafından adım adım izlendi. Basın toplantısı Yunan ve Türk televizyonları tarafından canlı yayınlandı.

Bakan Çavuşoğlu, Pazar günü akşam yemeğinde Yunan mevkidaşı Nikos Dendias tarafından Akropolis'te ağırlandı. Yerel medya, iki bakanın kapıda sıcak şekilde kucaklaştığı fotoğrafı yayınladı.

Ziyaret, Nisan ayında Ankara'da yaşanan gerilimin ardından ilk karşılıklı temas olması açısından önem taşıyordu. Çavuşoğlu’nun kameralar karşısında tartışma yaşadığı Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile samimi bir şekilde sarılması ise dikkat çekti.

Kameralar karşısında tartışan İki bakan böyle kucaklaştı! - Resim : 2

Gezi, Çavuşoğlu'nun Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile Nisan ayında Ankara'ya düzenlediği ziyaretteki temasları sonrasında yapılan basın toplantısında yaşanan gergin açıklamalar sonrası ilk üst düzey resmi temas olma özelliğine sahip.

Ankara'daki basın toplantısında iki bakan da Doğu Akdeniz'de gaz arama ve göçmen politikası konularında karşılıklı suçlamalar yöneltmiş, tansiyon yükselmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Nikos Dendias