Taliban duyurdu! Kabil'de camiye bombalı saldırı

Afganistan
Taliban duyurdu! Kabil'de camiye bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Eidgah Camisi girişinde bombalı saldırı düzenlendi. Korkunç saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Afganistan'ın başkenti Kabil'in Çemen Huzuri bölgesindeki Eidgah Camisi girişinde bombalı saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e yükseldiğini belirtti.

Görgü tanıkları ise ölü sayısının 8 olduğunu, 20 kişinin de yaralandığını iddia etti. Ayrıca görgü tanıkları, saldırının, Mücahid'in birkaç gün önce vefat eden annesinin aynı camide yapılan hatim merasimi sırasında olduğunu bildirdi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN BOMBALI SALDIRI AÇIKLAMASI 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kabil'deki bombalı saldırıya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Bugün (3 Ekim) Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Eidgah Camii girişinde bir cenaze namazı esnasında meydana gelen bombalı saldırıda can kaybı yaşandığı, çok sayıda kişinin ise yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu menfur ve insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyor, ülkede istikrarın ve güvenliğin bir an evvel tesis edilmesini temenni ediyoruz." 

Kaynak: AA

Afganistan bombalı saldırı Kabil Kabul