Fransa eski Devlet Başkanı Jacques Chirac 87 yaşında hayatını kaybetti

Ailesi tarafından yapılan açıklamaya göre Fransa'nın eski devlet başkanlarından Jacques Chirac öldü

Türkiye'nin AB ile müzakere sürecinin başlamasında kritik role sahip liderlerden Fransa'nın eski Devlet Başkanı Jacques Chirac, 87 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ölüm haberini Fransız basınına damadı Frederic Salat-Baroux bildirdi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, müzakerelerin Fransa'da yoğun tartışmalara yol açtığı bir dönemde Türk halkının onurlu bir halk olduğunu, imtiyazlı ortaklık gibi bir seçeneği asla kabul etmeyeceğini ve Türkiye'yi dışlamanın çok ağır sorumluluk getireceğini ve Fransa'nın müzakerelerden yana tavır koyacağını söyleyerek Avrupa liderleri arasında da müzakerelere bakış açısını değiştiren isimlerden biri olmuştu.

JACQUES CHIRAC KİMDİR?
1932 doğumlu Jacques René Chirac, ilk olarak 1995’te yılında Fransa’ya cumhurbaşkanı olmuş, daha sonra Nisan 2002’de tekrar cumhurbaşkanı seçilmiştir. Beş yıllık ikinci dönem cumhurbaşkanlığı görev süresi 16 Mayıs 2007’de biten Chirac, yaklaşık 12 yıllık görev süresi ile François Mitterrand’dan sonra Fransa’da en uzun süre cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan isim olmuştur.
Jacques Chirac, 1974-76 yılları arasında başbakanlık yaptıktan sonra 1977'den 1995'e kadar Paris Belediye Başkanlığı görevini üstlenmişti. 1986-1988 yılları arasında bir kez daha başbakanlık koltuğuna oturan Chirac, aynı anda belediye başkanlığı görevini de sürdürmüştü. Belediye başkanlığı sonrasıysa 1995'ten 2007'ye kadar iki dönem cumhurbaşkanlığı yapmıştı.


son dakika son dakika haber Jacques Chirac Fransa