İtalyan efsanesi Paolo Rossi defnedilirken evine hırsız girdi

İtalya
İtalyan efsanesi Paolo Rossi defnedilirken evine hırsız girdi

İtalya'nın kazandığı 1982 FIFA Dünya Kupası'na damga vuran futbolculardan olan ve 10 Aralık'ta hayatını kaybeden eski futbolcu Paolo Rossi son yolculuğuna uğurlanırken, evine hırsız girdi.

La Gazzetta dello Sport'un haberine göre, dün cenaze merasimi yapılarak defnedilen "Pablito" lakaplı ünlü futbolcunun Toskana bölgesindeki evine hırsız girdi. Olay, Rossi ailesinin bir yakını tarafından evin bir penceresinin zorlandığının fark edilmesiyle tespit edildi.

Güvenlik güçlerinin yaptığı incelemeler ve Rossi'nin eşi Federica Cappelletti'nin tespitine göre, hırsızların Rossi'ye ait değerli bir saat, mücevher ve para çaldıkları belirtildi.

Hırsızların, ünlü futbolcunun kazandığı kupa ve madalyalara ise dokunmadığı bildirildi.

Cappelletti, basına yaptığı açıklamada, "Bütün İtalya'nın ağladığı günde dahi çamur atmak istediler. 100 bin euroyu bile alabilirlerdi ve umrumda olmazdı ama bu beni şaşkınlığa uğrattı." dedi.

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella da Twitter'dan yaptığı paylaşımda Rossi'nin evinde yapılan hırsızlık olayını kınarken, "Bundan daha korkakça ve iğrenç bir hareket düşünülemez. Güvenlik güçleri, sorumluları bulmak için her şeyi yapıyor. Bütün dayanışmam ve yakınlığım Paolo Rossi’nin ailesiyle." ifadelerini kullandı.

Rossi'nin eşi Federica Cappelletti, sosyal medya hesabından 10 Aralık'ta yaptığı paylaşımda, hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gören 64 yaşındaki efsane futbolcunun yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Rossi, Vicenza kentinde düzenlenen 1982 Dünya Kupası’nda mücadele eden İtalya Milli Takım oyuncularının da katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanmıştı.

İtalya Milli Takımı’nın 1982 Dünya Kupası’nı kazanmasında büyük pay sahibi olan Rossi, televizyon kanalı RAI Sport’ta yorumculuk yapıyordu. 

Favoriler arasında gösterilmediği İspanya’da düzenlenen 1982 Dünya Kupası’nda Rossi’nin yıldızlaştığı İtalya, finalde Batı Almanya’yı yenerek mutlu sona ulaşmıştı. Rossi, turnuva boyunca 6 gol atarak, 1982 Dünya Kupası’nda gol krallığı yarışını zirvede tamamlamıştı. İkinci grubun son maçında turnuvanın en büyük favorisi Brezilya’ya karşı oynanan ve İtalya’nın 3-2 kazandığı maçta hat-trick yapan Rossi, takımını yarı finale taşıyan isim olmuştu.

Rossi aynı yıl Altın Ayakkabı, Altın Top ve Yılın Futbolcusu ödüllerini kazanmıştı.

Kaynak: AA

Paolo Rossi