İtalya'ya yardım götüren Rus konvayları yolda görüntülendi

Rusya ile İtalya arasında varılan anlaşma kapsamında, tıbbi ekipmanlar, virologlar, epidemiyologlar ve bilim insanlarından oluşan yardımlar İtalya'ya ulaştı. Bergamo'ya giden Rus sağlık ekipleri yolda görüntülendi

Rusya ile İtalya arasında varılan anlaşma kapsamında, tıbbi ekipmanlar, virologlar, epidemiyologlar ve bilim insanlarından oluşan yardımlar İtalya'ya ulaştı. Rus askeri sağlık görevlileri, COVID-19 salgınının merkez üslerinden biri haline gelen Bergamo'ya giden yolda görüntülendi.  

Rusya ve İtalya Savunma Bakanlıkları arasında kurulan bağlantı ile Rusya'dan İtalya'ya yapılması beklenen ve aralarında tıbbi malzemelerin, epidemiyologların, virologların ve diğer bilim insanların bulunduğu yardımlar İtalya'ya ulaştı. Söz konusu uzman askeri personelin ve ekipmanların, koronavirüsten en çok etkilenen Bergamo kentine doğru yola çıkacağı aktarıldı.

Rusya’dan İtalya’ya gönderilen ve aralarında doktor, virolog, epidemiyolog ve bilim insanlarının bulunduğu yardımlar Bergamo kentine ulaştı. Yerel medya, Bergamo’daki hastaların tedavisi için İtalya-Rusya koronavirüs (Covid-19) müdahale merkezi kurulacağını duyurdu.

İLK DURAK FLORANSA 

Gönderilen uzman ekipleri taşıyan askeri açların ilk durağının Floransa kenti olacağı ve oradan Bergamo kentine yola çıkacağı belirtildi. Rotanın toplam uzunluğunun 600 kilometre olduğu bilgisi paylaşıldı. 

ÇOK SAYIDA EKİPMAN GETİRİLDİ 

Rus medyası, gönderilen askeri konvoyda, analiz ve teşhis için bir mobil kompleks, dezenfektan stoklu yüksek performanslı mobil dezenfeksiyon ekipmanı ve koronavirüs enfeksiyonundan etkilenen ağır hastalara nitelikli yardım sağlamak için özel ekipman bulunduğunu aktardı.

Sağlıkla mücadelede zorluk yaşayan ve çok fazla can kaybının yaşandığı İtalya'da Başbakan Guiseppe Conte ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, bu görüşme kapsamında Rusya, İtalya'ya yardım göndermişti. 

İtalya'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı son 24 saatte 683 artarak 7 bin 503'e yükselmişti,  ülkede koronavirüs vaka sayısının 57 bin 521'e ulaştığı, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının ise 74 bin 386'ya çıktığı duyurulmuştu. 

Rusya İtalya koronavirüs yardım sağlık ekipmanı haberler