İtalya'da Nazi baskını... Aralarında Bayan Hitler de var!

İtalya'da Nazi baskını... Aralarında Bayan Hitler de var!

İtalyan polisi, Nazi partisi kurma hazırlığındaki mafya bağlantılı bir gruba 16 şehirde aynı anda baskın düzenledi. Operasyonlarda 19 aşırı sağcı tutuklandı. Çok sayıda silah, patlayıcı ve Nazi bayrakları ele geçirildi.

İtalyan polisi, iki yıl süren soruşturmanın ardından harekete geçerek Nazi partisi kurma hazırlığındaki bir gruba ülke çapında yapılan "Kara Gölgeler" adlı operasyonla baskın düzenledi.

16 şehirde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 19 aşırı sağcının tutuklandığı, arama yapılan evlerde otomatik silahlar ve patlayıcılara rastlandığı belirtildi. Aşırı sağcıların liderliğini 50 yaşındaki bir kadının üstlendiği, takma adının ise 'Hitler'in başçavuşu' olduğu belirlendi. Bir başka şüpheli kadının ise 26 yaşında, bir güzellik yarışmasını kazanan ve 'Bayan Hitler' adıyla anıldığı anlaşıldı. 

İtalya'da Nazi baskını... Aralarında Bayan Hitler de var! - Resim : 1

Adının 'Nasyonal Sosyalist İtalyan İşçi Partisi' olduğu öğrenilen siyasi oluşum hakkında 19 haneye yapılan polis operasyonunda Adolf Hitler'e ait portreler, Mussolini ile ilgili kitaplar, bayraklar, gamalı haçlar ve Nazilere ait birçok eşya bulundu. Ayrıca çok sayıda arbalet, av tüfeği ve tabancaya da el konuldu. 

Oluşumun Fransa, İngiltere ve Portekiz'deki Nazi taraftarı gruplarla da bağlantı halinde olduğu ortaya çıktı. Grup üyelerinin silahlı eğitiminden sorumlu kişinin, Calabria bölgesinde faaliyet gösteren mafya ailesi 'Ndrangheta'nın eski bir üyesi olduğu açıklandı. Adı gizli tutulan zanlının birkaç yıl önce polise mafyaya karşı muhbirlik yapma teklifi götürdüğü ve o tarihten bu yana güvenlik güçleri için çalıştığı ifade edildi. 

İtalya Nazi haberler