İtalya Başbakanı'ndan aşı karşıtlarına sert tepki: Aşı olmamaya çağırmak ölmeye çağırmaktır

İtalya koronavirüs
İtalya Başbakanı'ndan aşı karşıtlarına sert tepki: Aşı olmamaya çağırmak ölmeye çağırmaktır

İtalya Başbakanı Mario Draghi aşı karşıtı mesaj yayan insanları sert bir biçimde eleştirdi ve "Aşı olmamaya çağırmak ölmeye çağırmaktır" dedi.

İtalya Başbakanı Mario Draghi yaptığı açıklamada "Aşı olmama çağrısı temelde ölme çağrısıdır. Aşı olmuyorsun, hasta oluyorsun, ölüyorsun ya da öldürüyorsun. Aşı olmazsanız hastalanırsınız, bulaştırırsınız ve biri ölür" dedi.

Draghi, "Aşı yayıldıkça, hastaneye kaltdırılma ve ölümlerde ciddi azalma gördük" derken bu sözleri aynı zamanda Kuzey Ligi Lideri Matteo Salvini'ye eleştiri olarak kabul edildi.

Salvini geçtiğimiz günlerde gençlerin aşıya ihtiyaç duymadığını ve 49-59 yaşındakilerin aşı olup olmamaya kendilerinin karar vermesi gerektiğini söylemişti. 

İtalya'da 6 Ağustos'tan itibaren kapalı restoranlar, barlar, açık hava gösterileri, kaplıcalar, yüzme havzuları, spor salonları, fuarlar, kongreler ve yarışmalar dahil olmak üzere birçok kamu tesisine giriş için aşı sertifikası zorunluluğu getirildi.

Bu yerlere girebilmek için en az 1 doz aşı olmuş olmak ve son 48 saat içinde yapılmış negatif test göstermek gerekecek. 

İtalya'da hükümet ayrıca olağanüstü hali 2021 yılı sonuna kadar uzattı. 

Muhtemelen Eylül ayından itibaren sertifika zorunluluğunun kapsamı genişletilecek ve toplu taşıma ile işyerlerine girebilmek için de aşı zorunluluğu getirilecek.

Draghi, "Bunun üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Mario Draghi Aşı karşıtları İtalya koronavirüs covid-19 aşısı