İsviçre'de evde kendi bastığı sahte paralarla seks işçilerini dolandırdı

İsviçre'de evde kendi bastığı sahte paralarla seks işçilerini dolandırdı

İsviçre'de 50 yaşındaki bir adam, evinde bilgisayarda bastığı paralarla seks işçilerine 10 bin euro ödedi, yargılandığı davada 'Kör biri bile bu paraların sahte olduğunu' anlar dedi

Daily Mail'in haberine göre, İsviçre'de 50 yaşındaki bir adam evindeki bilgisayardan printer yoluyla bastığı banknotları iki ayrı seks işçisine ödeme yapmak için kullandı. Adamın hilesi, kadınlardan birinin ertesi gün bankaya gidip parayı hesabına yatırmak istemesiyle ortaya çıktı. 39 yaşındaki kadın, ATM'nin parayı kabul etmemesi üzerine banknotlardaki 'tuhaflığı' fark ederek polise şikayette bulundu. 

Adamın 2019'un haziran ve ekim ayında olmak üzere iki defa sahte paraları kullandığı, ilk seferinde kadınlardan birine 1800 euro, ikinci seferde ise diğer kadına 8 bin euro ödediği anlaşıldı. Şikayette bulunan kadın, adamın evine gittiğini, ancak ışıklarının loşluğundan paraların sahte olup olmadığının anlaşılmadığını söyledi 

Polisler, adamın evinde yapılan aramalarda bilgisayarına bağlı printerdan çok sayıda, amatör şekilde basılmış banknot çıktısı aldığını belirlerken, adamın avukatı kadınların paranın sahte olduğunun bariz şekilde belli olmasına rağmen yine de parayı almayı kabul ettiklerini öne sürdü. 

Adamın yargılandığı davada, Basel İlçe mahkeme başkanı Lucius Hagemann, paraların sahte olduğunun ilk bakışta anlaşılabildiğini söyledi. Mahkeme başkanı Lucius Hagemann, "Neden bu paraları basmaya ihtiyaç duydun?" diye sordu, adam ise "Oyun parası gibi görünüyorlar. Kör biri bile bunların sahte olduğunu anlar" diye yanıt verdi ve kadınlardan birinin bu parayı çaldığını iddia etti. 

Adam, dolandırıcılık, sahtecilik ve sahte parayı dolaşıma sokmaktan suçlu bulunarak üç yıl şartlı hapis cezasına çarptırıldı.

Seks işçiliğinin yasal olduğu İsviçre'de, başta Zürih olmak üzere ülke genelinde birçok lisanslı genelev bulunuyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

isviçre