İsveç'in ilkel denilen savaş broşürleri Rusya ile yeniden gündemde

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı
İsveç'in ilkel denilen savaş broşürleri Rusya ile yeniden gündemde

İsveç’in, 2018 yılında milyonlarca haneye gönderdiği savaş bildirileri Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ile yeniden gündeme geldi. Ayrıca, Rusya'nın İsveç'e yönelik söylemleri de dikkat çekiyor.

Dünya genelinde barış ve demokrasi kavramlarının en güçlü olduğu ülkelerden biri olan İsveç’in, 2018’de 4.8 milyon eve, “kriz ve savaş durumunda vatandaşların uygulaması gereken talimatları” içeren broşürler dağıtması, Ukrayna-Rusya savaşının ardından tekrar gündeme geldi.

Benzer broşürler ilk olarak 1943'te, İkinci Dünya Savaşı sırasında İsveç’te dağıtılırken, 21’inci yüzyılda bu tip “talimatın” vatandaşlara ulaştırılması “ilkel” bulunmuştu.

İsveç'in ilkel denilen savaş broşürleri Rusya ile yeniden gündemde - Resim : 1

Ancak, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası vatandaşlarının gideceği yer veya direnişe nasıl katkıda bulunabilecekleri gibi temel bilgilerin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. CNN Türk'ün haberine göre, 1814’te komşusu Norveç ile yaşadığı çatışmadan beri herhangi bir savaşın tarafı olmayan İsveç’in bu hazırlığıysa, 3 yıl aradan sonra takdir topladı.

Bu arada İsveç Hava Kuvvetleri, dün 4 Rus savaş uçağının Gotland Adası üzerinden uçarak İsveç hava sahasını ihlal ettiğini bildirdi.

Kaynak: Diğer

İsveç İsveç haberleri Rusya Rusya haberleri ukrayna rusya savaşı